Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
DRAMA PROTIV NANTESA

Poljski viceprvak s tri Hrvata u momčadi izborio svoje prvo četvrtfinale Lige prvaka

Poljska Wisla Plock i njemački velikan Kiel četvrtfinalisti su rukometne Lige prvaka.

Tin Lučin (Foto: Guliver Images)

Rukometaši njemačkog Kiela i poljske Wisle iz Plocka u srijedu su izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Kiel je prošao među najboljih osam usprkos 31:32 domaćem porazu od Dinama iz Bukurešta, u uzvratnom dvoboju međurunde, jer je u prvoj utakmici u Rumunjskoj slavio sa 41:28. Kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak nije se upisao u strijelce za Kiel.

Dramu Nantesu odlučili sedmerci

Mnogo je dramatičnije bilo u Nantesu, gdje je Wisla prošla dalje boljim izvođenjem sedmeraca. Uzvratni susret Nantesa i Wisle okončan je rezultatom 25:25, a kako su ova dva suparnika remizirala i u prvoj utakmici u Poljskoj, kad je bilo 32:32, o ukupnom pobjedniku su odlučivali sedmerci prilikom kojih je poljski sastav bio uspješniji s 5:4.

Tin Lučin i Lovro Mihić postigli su po četiri gola za Wislu, a Lučin je bio i jedan od uspješnih izvođača sedmerca po završetku utakmice, dok se Leon Šušnja nije upisao u strijelce.

U četvrtak će svoje uzvrsatne dvoboje međurunde igrati mađarski predstavnici Veszprem i Pick Szeged, gdje Veszprem ima veliku prednost 36:23 iz prve utakmice te danski rivali GOG Gudme i Aalborg, a u uzvrat Aalborg ulazi s prednosti 30:28.

Izravni plasman u četvrtfinale izborili su Barcelona, Magdeburg, Paris SG i Kielce.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider