Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dobila je bombu u glavu

Pogledajte ludu završnicu utakmice: Nevjerojatne obrane Nizozemke razveselile su Hrvatsku, Njemice će ju sanjati

Sjajnu utakmicu odigrale su Njemačka i Nizozemska, a raspletom je najsretnija - Hrvatska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemačka i Nizozemska odigrale su pravi rukometni klasik u Euru rukometašica u Danskoj. Nizozemke su na kraju slavile s 28:27.

Bila je to prava reklama za sport, s preokretima, sjajnim potezima i nevjerojatnom dramom u završnici utakmice ogromnih uloga.

Nizozemskoj je trebala pobjeda s dva gola razlike da ostanu u igri za polufinale. Imale su +1 i zadnji napad, ali prokockale su ga lošim dodavanjem i Njemice su krenule u kontru.

gol expired Hrvatice na Euru pobijedile i Njemačku te izborile prvo polufinale u povijesti! divider

U zadnjim sekundama Marlene Zapf primila je loptu na krilu i sjurila se prema golu, ali njezin udarac, koji je jurio 101 km/h, obranila je nizozemska vratarka Tess Wester, i to glavom! Bolna grimasa na njenom licu otkrila je koliko je taj udarac bio snažan.

Nekih 50 sekundi prije kraja, pri istim rezultatu (28:27), Njemice su imale sjajnu priliku za poravnanje, ali sjajne Wester i tada je obranila zicer Juliji Behnke. Sjajna Wester imala je 17 obrana.

Kako je izgledao triler u završnici pogledajte OVDJE.

Ovom pobjedom Nizozemke su pomogle Hrvatskoj, kojoj je sada dovoljan i bod u odlučujućoj utakmici s Njemačkom, pa čak i poraz od jedan razlike ako Nizozemska u utorak pobijedi Rumunjsku.

Hoće li rukometašice izboriti polufinale Eura?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider