Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sad je sve jasno

Nizozemke srušile Njemačku i pomogle Hrvatskoj: Ovo je računica uoči odlučujuće utakmice!

Sjajne vijesti za rukometašice uoči posljednje utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualne svjetske rukometne prvakinje Nizozemke pobijedile su Njemačku sa 28:27 (14:15), ali će o plasmanu u polufinale odlučivati utakmica Hrvatske i Njemačke, u kojoj i poraz od jedan razlike vodi naše rukometašice u polufinale, ali samo u slučaju da Nizozemke u ranijoj utakmici pobijede Rumunjsku.

Izgube li Nizozemke, Hrvatska za polufinale mora ostati neporažena protiv Njemačke.

Nizozemke su do pobjede predvodili Lois Abbingh s osam pogodaka i vratarka Tess Wester sa 17 obrana. Kod Njemica su po četiri pogotka postigle Julia Behnke i Kim Naidzinavicius, a po tri Julia Maidhof i Antje Lauenroth. Vratarka Dinah Eckerle imala je 16 obrana.

gol expired Pogledajte ludu završnicu utakmice: Nevjerojatne obrane Nizozemke razveselile su Hrvatsku, Njemice će ju sanjati divider

Nizozemkama je za ostanak u utrci za plasmanom u polufinale minimalno trebala pobjeda od dva gola razlike.

Utakmica Hrvatske i Njemačke na rasporedu je u utorak od 18:15. Uspiju li hrvatske rukometašice ne izgubiti s više od jedan razlike, prvi put u povijesti zaigrat će u polufinalu Europskog prvenstva i boriti se za odličje na velikim natjecanjima. U suprotnom, u polufinale će se plasirati Njemačka.

gol expired Hrvatice na Euru pobijedile i Njemačku te izborile prvo polufinale u povijesti! divider

Ulazak u polufinale donosi i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. kojem će domaćin biti Španjolska. Hrvatske rukometašice na svjetskoj smotri nisu sudjelovale od 2011.

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996. i 2008.). Na svjetskim prvenstvima dvaput su bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997. i 2011.), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu.

Hoće li rukometašice izboriti polufinale Eura?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider