Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nešto se poboljšalo

Pobuna na Olimpijskim igrama: Nijemci zagrmili zbog loših uvjeta u kojima borave zaraženi sportaši

Zimske olimpijske igre održavaju se u Pekingu od 4. do 20. veljače.

Ilustracija (Foto: Afp)

Situacija se barem malo promijenila, u pozitivnom smislu, kada je u pitanju život sportaša koji se zbog pozitivnih testova na COVID-19 nalaze u izolaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

No, s obzirom na to kakve informacije šalju pojedine reprezentacije očito organizator Igara nije zaraženim članovima svake reprezentacije ravnomjerno popravio svakodnevicu. Primjerice, njemački sportaši su među onima koji su zadovoljni promjenama.

"Od subote smo uspjeli postići značajno poboljšanje uvjeta za naše sportaše", rekao je njemačkim novinarima Dirk Schimmelpfening, šef njemačkog tima.

Nijemcima smetale male i prljave sobe i još štošta

Samo dan ranije iz njemačke reprezentacije su uvjete u kojima su živjeli njihovi zaraženi sportaši nazvali neprihvatljivima, a trenutačno je pozitivan na koronavirus, između ostalih, i Eric Frenzel, natjecatelj u nordijskoj kombinaciji, koji iza sebe ima šest osvojenih olimpijskih medalja u karijeri.

Pod neprihvatljivim su Nijemci aludirali na male i prljave sobe, neispravnu internetsku vezu u sobama, slabu i hladnu hranu…

"Sada naši sportaši imaju zadovoljavajuće uvjete. Imaju veće sobe, ispravni wifi, sobni bicikl te su sobe kompletno primjerenije za vrhunske sportaše", izvijestio je Schimmelpfening.

Finci se žale na lošu hranu

No, nisu svi imali pozitivni pomak u tome pa su se tako javno oglasili iz finske hokejaške reprezentacije budući je njihov reprezentativac Mako Anttila trenutačno u izolaciji.

"On je veliki momak, a hrana koju dobiva je sve samo ne primjerena. Osim što ima pozitivan test i njegova je budućnost neizvjesna, psihički je teško proživljavati u ovakvim uvjetima u sobi", rekao je hokejaški finski trener Jukka Jalonone.

Svi oni koji su pozitivni izolaciju mogu napustiti tek kada unutar 24 sata dobiju dva uzastopna negativna PCR testa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider