Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
čarolija rodgersa

Pittsburgh i Green Bay pregazili Giantse i Dolphinse, ispale sve ''wild card'' momčadi

Pittsburgh Steelersi i Green Bay Packersi posljednje su dvije momčadi koje su izborile plasman u drugi krug doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pittsburgh Steelersi su u susretu Američke konferencije na svom terenu svladali Miami Dolphinse sa 30-12, dok su Packersi u Nacionalnoj konferenciji također kao domaćini nadigrali New York Giantse sa 38-13.

Steelerse je ka pobjedi protiv Dolphinsa poveo njihov fantastični napadački trio, "quarterback" Ben Roethlisberger, "running back" Le'Veon Bell i "wide receiver" Antonio Brown koji su bili vrhunski u prvom poluvremenu. Nakon tek nešto više od osam minuta igre već je bilo 14-0 za domaće koji su u dva napada ukupno osvojili 175 jarda. Oba napada "touchdownom" je zaključio Brown, prvoga je postigao osvojivši 50 jarda nakon hvatanja, a drugoga nakon što je osvojio 62 jarda. Obje te velike akcije otvorio je Bell uspješnim probijanjima na začecima napada.

Svoj zasluženi "touchdown" Bell je postigao početkom druge četvrtine u napadu u kojemu se isključivo išlo na njegova probijanja. U tom je trenutku bilo 20-3 za Steelerse i izgledalo je kako je pitanje pobjednika odlučeno. Ipak, Roethlisberger je jednim pogrešnim dodavanjem za Browna omogućio Dolphinsima priliku za povratak, ali tada se istaknula obrana domaćih na čelu s veteranom Jamesom Harrisonom. On je u završnici prvog poluvremena na samo sedam jarda od vlastite zone pogotka izbio loptu iz ruku gostujućeg "quarterbacka" Matta Moorea i tako osigurao loptu za svoju momčad, a slična se situacija ponovila i u prvoj akciji drugog poluvremena kada je ponovno Harrison bio najzaslužniji za još jednu izgubljenu loptu Dolphinsa kada su se nalazili na polovici terena koji pripada Steelersima.

Nakon što je sredinom treće četvrtine i Ryan Shazier presjekao jedno Mooreovo dodavanje i omogućio dobru startu poziciju za svoj napad što je Bell iskoristio za još jedno polaganje i povećanje vodstva na 30-6 bilo je jasno kako Miami ne može do preokreta. U posljednjih 15 minuta gosti su uspjeli samo ublažiti poraz.

Bell i Brown utakmicu su završili sa po dva postignuta polaganja, Bell je osvojio 167 jarda iz 29 probijanja, a Brown 124 jarda iz pet hvatanja.

Steelersi će u drugom krugu sljedeće nedjelje gostovati kod Kansas City Chiefsa, dok će dan ranije u Američkoj konferenciji New England Patriotsi ugostiti Houston Texanse koji su jučer svladali Oakland Raiderse sa 27-14.

Čarolija Aarona Rodgersa

Prvih 20 minuta na Lambeau Fieldu Giantsi su bili daleko bolja momčad, ali tu svoju bolju igru, prvenstveno u fazi obrane, nisu znali pretvoriti u osjetnije vodstvo. Što zbog nekoliko lošijih bacanja Elija Manninga, što zbog slabih reakcija njegovih hvatača u zadnjem polju Packersa, Giantsi su s dva "field goala" stigli do vodstva od samo 6-0. S druge strane, svih prvih pet napada Packersa završila su ispucavanjem lopte, a domaći su ukupno osvojili samo 29 jarda.

No, u posljednjih pet minuta prvoga poluvremena "probudio" se domaći vođa navale Aaron Rodgers koji je izveo nekoliko sjajnih dodavanja i odveo svoju momčad do dva "touchdowna" za prednost 14-6. Posebno je dojmljivo bilo takozvano Zdravomarijo dodavanje od 42 jarda koje je u posljednjoj sekundi prvog poluvremena u zadnjem polju Giantsa uhvatio Randall Cobb.

Iako su Giantsi uspjeli postići "touchdown" za 14-13 sredinom treće četvrtine, više nisu mogli zaustaviti Rodgersa. Odmah po primljenom "touchdownu" Rodgers je uzvratio preciznim dodavanjima za Cooka, Adamsa i Cobba za ukupno 63 jarda i odlazak na 21-13. Do kraja susreta Mason Crosby pogodio je "field goal", a Cobb hvatanjem i Aaron Ripkowski probijanjem su postigli po još jedan "touchdown" za na kraju uvjerljivih 38-13.

Usprkos slabijem ulasku u utakmicu, Rodgers je na kraju sakupio 362 jarda dodavanjem za četiri "touchdowna", a najviše hvatanja tih jarda imali su Davante Adams (125, jedan TD) i Randall Cobb (116, tri TD).

Packersi će sljedeće nedjelje u drugom krugu gostovati kod prvih nositelja Nacionalne konferencije Dallas Cowboysa, dok će u subotu Atlanta Falconsi igrati protiv Seattle Seahawksa koji su jučer bili bolji od Detroit Lionsa sa 26-6.

NACIONALNA KONFERENCIJA

Subota, 7. siječnja:
Seattle - Detroit 26-6

Nedjelja, 8. siječnja:
Green Bay - NY Giants 38-13

AMERIČKA KONFERENCIJA

Subota, 7. siječnja:
Houston - Oakland 27-14

Nedjelja, 8. siječnja:
Pittsburgh - Miami 30-12

PAROVI DRUGOG KRUGA:

NACIONALNA KONFERENCIJA

Subota, 14. siječnja:
Atlanta - Seattle

Nedjelja, 15. siječnja:
Dallas - Green Bay

AMERIČKA KONFERENCIJA

Subota, 14. siječnja:
New England - Houston

Nedjelja, 15. siječnja:
Kansas City - Pittsburgh

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider