Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

PIKADO: Zlato za našeg najboljeg igrača na IDF Svjetskom kupu

Najbolji hrvatski pikadist Boris Krčmar ostvario je još jedan fantastičan uspjeh. Kapetan naše reprezentacije osvojio je zlato u disciplini Cricket na IDF Svjetskom kupu koji se od 2. do 4. prosinca održao u dalekom Šangaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U vrlo zanimljivom i napetom finalu Krčmar je sa 3:2 pobijedio sjajnog Filipinca Jaypee Detablana i tako dao odličnu najavu svog skorašnjeg nastupa na Svjetskom prvenstvu profesionalne PDC organizacije.

Naime, 31-godišnji Zagrepčanin je nedavno postao prvi Hrvat koji se uspio kvalificirati na Svjetsko prvenstvo najjače svjetske pikado asocijacije koje započinje 16. prosinca u Londonu. Krčmar je tako izborio privilegiju biti među 72 najbolja svjetska igrača koji će se boriti za ukupni nagradni fond od milijun funti, pri čemu će svjetskom prvaku pripasti čak 1,75 milijuna kuna. Mečeve iz Londona moći će se pratiti na njemačkoj satelitskoj postaji Sport 1 (bivši DSF).

Prvog dana Svjetskog kupa u Šangaju Krčmar je u disciplini 501 Double In/Double Out završio na diobi petog mjesta nakon što ga je pobijedio upravo spomenuti Filipinac Detablan.

''Vjerujem da sam i u 501 DI/DO trebao biti među osvajačima medalja, samo da smo imali jedan turnir za zagrijavanje i privikavanje na veliku metu i pravila po kojima se u Šangaju igralo, a koja su dosta drugačija od naših. To je i glavni razlog neuspjeha reprezentacije tog prvog dana'', rekao je Krčmar.

Uz dva spomenuta pojedinačna turnira u Šangaju se igrao i ekipni turnir na kojemu je nastupilo 15 zemalja. Iako su našu selekciju predvođenu s Borisom Krčmarom, Vladimirom Lešićem i Ivanom Bilelom, trojcem koji je Hrvatskoj donio zlata na posljednja dva europska prvenstva, mnogi vidjeli kao jednog od favorita za medalju, na žalost se to nije obistinilo. Naši su doživjeli sva tri poraza u skupini s Njemačkom, Filipinima i Hong Kongom te se tako od natjecanja oprostili već u prvoj fazi.

No, nismo samo mi zakazali, na kraju se ispostavilo da se nijedna europska reprezentacija, od sedam koliko ih je sudjelovalo, nije uspjela probiti među prva četiri. Slavio je Tajland koji je u finalu pobijedio Hong Kong, bronca je pripala Filipinima dok je četvrta bila Kina. Među prvih osam probili su se samo Španjolska (5.) i Češka (7.).

''Kvaliteta pikada koji se igra u Aziji je strašna što je za nas Europljane bilo veliko iznenađenje, nismo imali pojma da ovdje ima tako dobrih igrača. Sljedeće godine ćemo se morati puno bolje pripremiti'', rekao je kapetan naše selekcije Boris Krčmar.

Uz Krčmara najbolji dojam od naših ostavio je Vladimir Lešić koji je na oba pojedinačna turnira (Cricket i 501 DI/DO) završio na diobi petog mjesta. Jedina naša predstavnica u ženskoj konkurenciji, Splićanka Ana Urlić, bila je solidna deveta u Cricketu.

REZULTATI:

Pojedinačno Cricket muški

1. Boris Krčmar (HRV)
2. Jaypee Detablan (FIL)
3. Sai Cheong Hon (HKG)
5. Vladimir Lešić (HRV)
17. Ivan Bilela (HRV)
25. Mate Skako (HRV)

Pojedinačno Cricket žene

1. Karina Nagapetyants (ŠVI)
2. Analiza Awitan (FIL)
3. Sabine Lischka Kurz (NJEM)
9. Ana Urlić (HRV)

Pojedinačno 501 DI/DO muški

1. Lourence Ilagan (FIL)
2. Jaypee Detablan (FIL)
3. Miguel Tejero Pineda (ŠPA)
5. Boris Krčmar (HRV)
5. Vladimir Lešić (HRV)
9. Ivan Bilela (HRV)
17. Mate Skako (HRV)
65. Ante Urlić (HRV)

Pojedinačno 501 DI/DO žene

1. Analiza Awitan (FIL)
2. Karina Nagapetyants (ŠVI)
3. Jana Eder (AUT)
17. Ana Urlić (HRV)

Svjetski kup (reprezentacije)

Skupina B

1. kolo: Njemačka - Hrvatska 8:5
2. kolo: Filipini - Hrvatska 9:4
3. kolo: Hong Kong - Hrvatska 8:5

Konačni poredak:

1. Tajland
2. Hong Kong
3. Filipini

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider