Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
12 medalja za Hrvate

Briljantan nastup hrvatski pikadista: Biškupić prvak Europe!

Hrvati na sjajan način zaključili Europsko prvenstvo u pikadu u Italiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski su pikadisti na briljantan način okončali svoj nastup na Europskom prvenstvu koje je ovog tjedna održano u Caorleu u Italiji. Posljednjeg dana na rasporedu je bilo EP u pojedinačnoj konkurenciji, a za idealan završetak sedmodnevnog natjecanja pobrinuo se Zagrepčanin Dean Biškupić koji se okitio naslovom europskog prvaka. To je bila ukupno 12 medalja koju su naši pikadisti osvojili u Caorleu, od čega su četiri zlata, tri srebra i pet bronci.

Biškupić je pobijedio osam suparnika, među kojima neka ugledna imena poput austrijskog reprezentativca Antona Peina, ponajboljeg njemačkog igrača Sasche Steina, reprezentativca Rusije Romana Obukhova ili iskusnog Čeha Zdeneka Lačine. Tada je uslijedio tijesan poraz (3:2) od Talijana Stefana Barbija koji ga je poslao u repasaž. Tamo je još jednom nadigrao Antona Peina te se tako vratio u finale u kojemu su mu, budući je došao iz repasaža, trebale dvije pobjede, dok je Barbiju bila dovoljna jedna. Ali Biškupić je odigrao kao u transu i sa dva puta po 3:1 potpuno nadigrao Talijana.

"Ne mogu reći da sam ovo očekivao, ali sam znao ako bude moj dan da mogu to napraviti. Ovdje je toliko kvalitetnih igrača da nitko ne može sa sigurnošću reći da će osvojiti turnir, osim možda našeg Borisa Krčmara koji je klasa za sebe, ali ga danas na žalost nije bilo ovdje", rekao je Biškupić, inače član Pikado kluba Ban Jelačić iz Zaprešića s kojim je nedavno osvojio naslov viceprvaka Hrvatske.

Zanimljivo je da je Biškupić bio član hrvatske reprezentacije koja se u četvrtak okitila naslovom europskog prvaka, ali je imao status rezerve i nije ulazio u igru pa su se u Caorleu mogle čuti komentari kako su i rezerve iz hrvatske reprezentacije dovoljno dobre za osvajanje naslova europskog prvaka. Od ostalih naših igrača najbolji je plasman ostvario Splićanin Vladimir Lešić koji je završio na diobi sedmog mjesta.

U konkurenciji dama slavila je Švicarka ruskog podrijetla Karina Kaenzig koja je u finalu pobijedila mladu Emine Dursun iz Turske, dok je od naših igračica najuspješnija bila 22-godišnja Zagrepčanka Marina Letica na diobi devetog mjesta.

Od spomenutih 12 medalja posebno treba istaknuti naslove europskih prvaka naše muške reprezentacije (Boris Krčmar, Ivica Cavrić, Alan Ljubić, Dragutin Pečnjak, Vladimir Lešić i Dean Biškupić), današnji Biškupićev te onaj Marine Letice i Alana Ljubića u mješovitim parovima. Titule viceprvaka Europe osvojili su Boris Krčmar u disciplini Cricket, te Marina Letica i Martina Maglica u ženskim parovima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider