Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ispisali klupsku povijest

Vaterpolisti Jadrana u petoj utakmici osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske

Vaterpolisti Jadrana osvojili svoj premijerni naslov prvaka Hrvatske.

Slavlje Juga (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Prvi put u povijesti vaterpolisti splitskog Jadrana osvojili su naslov prvaka Hrvatske, u odlučujućoj petoj utakmici Splićani su kao domaćini svladali Jug Adriatic osiguranje 11:8 (4:1, 0:2, 4:2, 3:3).

Jadranu je ovo bilo šesto finale koje je igrao u povijesti i prvo slavlje, dok su Dubrovčani ostali na sedamnaest titula prvaka. U finalnoj seriji svaka je momčad pobjeđivala u domaćim susretima.

Prvu četvrtinu dobili s tri razlike

Prvi korak prema slavlju Splićani su napravili u uvodnih osam minuta. Prva je četvrtina okončana s 4:1 za Jadran, a Jug AO bio je posve nemoćan u nadmetanju protiv žestoke splitske obrane koju je predvodio golman Marcelić.

Marko Livaja na vaterpolu Ante Gotovina i Marko Livaja na velikom finalu u Splitu divider

Uz dva Burićeva pogotka te po jedan Marinića Kragića i Butića domaći sastav je poveo 4:0, a Jadran je kapitulirao prvi put na samom kraju prve četvrtine. Tada je iz peterca za 1:4 pogodio Žuvela.

U drugoj četvrtini uloge su se obrnule. Jadran je postao napadački nemoćan, dok su na drugoj strani Joković i Vukojević pogađali i smanjili na 3:4.

Jug dvaput stizao na gol zaostatka, ali...

Dva puta je Jug AO tijekom treće dionice dolazio na pogodak zaostatka (4:5 i 5:6), ali su Burić i Zović krajem treće četvrtine zabili za 8:6 Jadrana i ugodniji ulazak Splićana u samu završnicu.

Slavlje izbornika Tucka i hrvatskih vaterpolista Hrvatski vaterpolisti saznali protivnike na Svjetskom prvenstvu divider

Završni korak prema velikom slavlju Jadran je napravio golovima Marinića Kragića i Burića za 10:6, četiri minute prije kraja te je to bio kraj bilo kakvih nadanja gostiju iz Dubrovnika da mogu do preokreta.

Najbolji igrač sedme utakmice bio je Rino Burić, koji je postigao četiri pogotka za Jadran. Po dva su dali Marinić Kragić i Butić. Na drugoj strani dva je gola dao Joković, a po jedan Fatović, Vukojević, Biljaka, Kakaris, Lazić i Žuvela.

PH vaterpolisti, finalna serija (peta utakmica):

Jadran - Jug Adriatic osiguranje 11:8 (Jadran je dobio seriju s 3:2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider