Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"u zagreb sam došla depresivna"

Nakon razočaranja u Bruxellesu, pokazala tko je kraljica diska: ''Možda mi je trebao taj poraz''

Sandra je u Zagrebu pokazala kako je dominantna vladarica ove discipline.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sandra Perković vratila se pobjedničkim navikama trijumfiravši u disku na mitingu u Zagrebu s hicem od 67.60 metara.

Nakon nedavnog, za nju razočaravajućeg nastupa, na finalu Dijamantne lige u Bruxellesu, na kojem je bila tek treća i tako prekinula niz od 15 pobjeda, Sandra je u Zagrebu pokazala kako je dominantna vladarica ove discipline.

U vrlo lošim uvjetima i iznimno skliskom bacalištu na stadionu Mladosti bacila je preko 67 metara, a na novinsku konferenciju je došla vidno promukla, s posljedicama bolesti koju vuče i prije finala Dijamantne lige.

"Iznenađeni ste hicem preko 70 metara? A što se dodilo u Bruxellesu? Ja sam navikla ljude na velike daljine, prije 20 godina se s 65 metara, koliko sam bacila u tom finalu, osvajalo zlato na OI. Nakon Bruxellesa nisam imala prospavane noći, ljudi vide da sam razočarana. Ne zanima me ako sam druga, treća, 17 ili 25 metara. Došla sam bolesna u Bruxelles i imala sam peh, eto, nakon sedam godina. Danas sam bila Sandra koja baca disk pa makar slomila nogu na mokrom krugu za bacalištu", kazala je Sandra.

Pobjednički hitac od 67.60 metara došao je u trećoj seriji, u drugoj je bacila 66.10, u petoj 65.80, a u šestoj seriji 64.43 metra. Prvi i četvrti hitac nisu bili ispravni.

"Najljepše je bacati doma. Došla sam u Zagreb poražena, depresivna i to na mokar krug. Presetna sam. Meni je ovih 67.60 metara velika satisfakcija, Ponosna sam na Zagrepčane što su me po ovoj kiši došla podržati.'' 

Sandra se tako "osvetila" Kubanki Jaime Perez, koja je slavila u Bruxellesu.

"Izgubila sam od nje u Stockholmu, onda na jednom trening-natjecanju u Njemačkoj i u Bruxellesu. Imam omjer pobjeda valjda 46:3 protiv nje. A danas se vidjelo tko je mene pobijedio u Bruxellesu, čak sam u zadnjoj seriji navijala za nju da baci što više, kao i za Brazilku De Morais, koja je u Belgiji također bila bolja od mene. Nema veze, meni je možda i trebao taj poraz u Bruxellesu", izjavila je Perković.

"Ne znam koliko ćete me gledati u Zagrebu. Volim ono što radim. Mogu me samo ozljede spriječiti. Znam kako je biti olimpijski pobjednik, svjetska prvakinja, europska prvakinja, ali i treća u Dijamantnoj ligi. Ništa, sada idem u Ostravu".

Drugo mjesto osvojila je Perez (64.78), a treće Amerikanka Valerie Allman (61.38).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider