Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
TEŠKO JE SHVATITI

Perkovac preuzeo odgovornost za islandski debakl: "Napravili smo grešaka za tri utakmice"

Izbornik Goran Perkovac teško pronalazi riječi objašnjenja katastrofalne izvedbe u susretu protiv Islanda.

Goran Perkovac (Foto: Ante Čizmić / Cropix)

Katastrofalno drugo poluvrijeme hrvatske rukometne reprezentacije u susretu protiv Islanda dovelo je do teškog poraza, onog kojim smo izgubili sve šanse za polufinale. Zapravo, pribijeni smo na dno skupine drugog kruga.

Perkovac preuzeo odgovornost

Izbornik Goran Perkovac tako je doživio treći poraz u nizu, a ovog puta je u potpunosti odlučio preuzeti odgovornost za ono što se na terenu događalo.

"Moram odmah reći da preuzimam odgovornost za ovo što smo danas igrali, a igrali smo katastrofalno loše. Nismo uspjeli vratiti ekipu u ratničko raspoloženje, nismo radili prekršaje, nismo igrali pametno u napadu. Stalno smo nešto križali, izgubili sedam-osam lopti, promašivali smo zicere. Preuzimam odgovornost, promašivali smo, ali ja sam morao bolje reagirati", rekao je Perkovac za RTL.

Upitan je smatra li da utakmicu nije dobro pripremio.

"Mislim da smo se dobro pripremili, ali nismo probudili žar i želju, što je najveći problem. A to moramo napraviti ja i moj stožer, što nismo uspjeli. Moramo to sve kasnije analizirati. Ova besmislena križanja su izraz nemoći. Nismo imali dobar šut izvana, nismo dogurali pravu loptu na pivota, sve je išlo na silu. A kad smo došli do šanse, promašili smo. Nismo mogli pobijediti ovu utakmicu", zaključio je.

Nismo igrali pametno, protiv Njemačke neće ići ovako

Nije pomoglo niti deset obrana sjajnog Dominika Kuzmanovića.

"Deset obrana je dobro, ali nije ekstremno, iako je Dominik možda jedina svjetla točka u našoj igri. Moramo sve analizirati, u jednoj utakmici smo napravili tehničkih grešaka za tri utakmice. To se ne može vratiti, te se greške kažnjavaju kontrama. Nismo igrali nimalo pametno, a koji je razlog, vidjet ćemo kasnije", dodao je.

Preostao je susret protiv Njemačke.

"Želim probati dobiti tu utakmicu, ali svi moramo mobilizirati zadnje snage. Njemačka kod kuće, puna dvorana, ekstremno važna utakmica za njih. Ukoliko ne budemo pravi, ukoliko budemo igrali s ovako malo želje i volje, neće ići", nije baš optimistična najava našeg poprilično razočaranog izbornika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider