Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NOVA HRVATSKA

Mladi vratari i tko još? Perkovac objasnio koga želi, a koga ne želi na rukometnom EP-u

Europsko rukometno prvenstvo je pred vratima.

Goran Perkovac (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Hrvatska reprezentacija krenula je u drugu fazu priprema za Europsko prvenstvo u rukometu 2024. na kojem 12. siječnja otvaramo protiv favorita Španjolske.

U Poreču se na pripremama rukometaši bore za 19 do maksimalno 20 mjesta koliko će biti otvoreno za Njemačku gdje prijavljenih može biti tek 16.

Novi izbornik na svom će prvom Europskom prvenstvu voditi neke igrače koji možda nisu bili u prvom planu na SP-u prije godinu dana. Ono što je sigurno je da će na vratima biti dvojica mlađih vratara.

Rukomet Euro 2024 raspored RUKOMET 2024: Raspored i rezultati Europskog prvenstva divider

''Mandić i Kuzmanović su vratarski tandem koji se pokazao izuzetnim, Mandić u Ligi prvaka, Kuzmanović u Europa ligi i reprezentaciji dosad i nema nikakvog razloga ne vjerovati u takva dva aduta, jer sam uvjeren da je to adut za Hrvatsku u sljedećih 10-15 godina. Naravno da nije isto braniti u klubu i reprezentaciji, pritisci su drugačiji, ali njih dvojica ne pokazuju problem s tim'', rekao je Goran Perkovac za Sportske novosti.

Domagoj Duvnjak i Goran Perkovac Domagoj Duvnjak i Goran Perkovac (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Perkovac je poznat po svojoj čvrstini, a to će tražiti i od ove reprezentacije. Kod njega igrači moraju pokazati određenu dozu drskosti.

''Ono što znam je da ćemo morati izazvati sportsku drskost po kojoj je moja generacija nekad bila jako poznata. U tom smislu će ići i izbor onih koji će nastupiti, koji će pokazati to nešto u svakoj utakmici. Ne patim da nešto mora biti, ako to ne pokazuje na terenu i u tom slučaju neće biti kompromisa.''

Slabih karika ne smije biti. Objasnio je izbornik koga ne želi voditi u Njemačku.

''Ozlijeđeni i bolesni neće ići u Njemačku, kako god. Jednom je Noka Serdarušić rekao ‘ozlijeđeni igrač je uvijek dvosjekli mač, ako mu daš šansu i pokaže nešto ispast će super, ali ako ne pokaže uvijek će imati savršen alibi‘, a nama alibi bilo koje vrste ne treba'', rekao je Perkovac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider