Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sele u Istru

VIDEO Okupili se hrvatski rukometaši: Čeka ih drugi krug priprema za Euro

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se za Euro 2024. koji se igra u Njemačkoj.

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac okupio je utorak u Zagrebu igrače i odveo ih na četiri dana priprema u Poreč, na drugu fazu priprema za Europsko prvenstvo u rukometu.

Na Perkovčevu popisu su 23 igrača, ali i još 11 njih na listi pričuva s koje mogu uskočiti ukaže li se potreba.

Reprezentaciji su se dakle, priključili igrači koji su do prije dva dana imali obaveze u ligama Njemačke, Francuske, Švicarske, Poljske i drugih zemalja, pa danas u Poreč nije otputovala kompletna ekipa.

Željko Kopić Kopić dao savjet turistima koji dolaze u Hrvatsku: "Možete sve, samo nemojte na Maksimir" divider

Kapetan Domagoj Duvnjak ima manjih poteškoća s crijevnom virozom, a Igor Karačić dolazi iz Skopja. Obojica će već sutra biti u Poreču, odnosno s ekipom i normalno nastaviti pripreme, a veće štete neće biti jer će propustiti samo jedan trening. U Poreču će se tako za 20 mjesta, jer toliko igrača izbornik vodi u Njemačku, boriti tri vratara, tri lijeva i dva desna krila, tri kužna napadača te 12 vanjskih igrača.

U ovoj fazi priprema nema prijateljskih susreta, a oni su ostavljeni za treći krug koji slijedi nakon Nove godine. Izbornikov plan je da nastavi raditi na uigravanju obrane, kao što je to bilo u posljednjih nekoliko dana u Zagrebu, odnosno na okupljanju koje je reprezentacija imala u listopadu. Naravno, posebna pozornost posvetit će se napadu, ali i analizi suparnika jer vremena do prvih nastupa na Europskom prvenstvu sve je manje.

Eduardo Da Silva Eduardo zabio za finale Kutije šibica: "Sin Matheus želi igrati samo za Hrvatsku" divider

Treća faza priprema slijedi od Nove godine do 10. siječnja. Tada će se održati i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku, sudjeluju Crna Gora i Slovenija. Bit će to dva iznimno jaka testa. Prvi susret na rasporedu je 4. siječnja u 17 sati kada igraju Hrvatska i Crna Gora. Dan kasnije u isto vrijeme igraju Slovenija i Crna Gora, a turnir će zaključiti Hrvatska i Slovenija 6. siječnja u 17 sati.

U poluvremenu susreta Hrvatska – Slovenija bit će upriličen tradicionalni izbor najboljih hrvatskih rukometašica, rukometaša, trenera i sudačkih parova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider