Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Oglas

Perica Bukić: "Sport je posvećenost koja traje 24 sata dnevno"

Legendarni vaterpolist čiji sin briljira u našoj najtrofejnijoj reprezentaciji, govori o važnosti podrške sportašima na svim razinama.

PR (Foto: PR)

Hrvatska reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva u vaterpolu. Za naslov će se boriti s reprezentacijom Španjolske protiv koje je i otvorila ovo natjecanje te slavila s dva gola razlike.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija naša je najtrofejnija momčad koja je uz sjajne plasmana u posljednjih 20 godina Hrvatskoj donijela čak pet zlatnih medalja s najprestižnijih natjecanja. Legendarni Perica Bukić kreator je tih povijesnih uspjeha, a danas prati Europsko prvenstvo iz pozicije izvršnog dopredsjednika Hrvatskog vaterpolo saveza, ali i najvjernijeg navijača sina Luke koji bilježi izvrsne igre u reprezentaciji.

„Luka je odmalena pokazivao interes za sport. Najprije sam ga usmjerio u gimnastiku, a od desete se godine bavi vaterpolom. Vrlo je uspješan, a prvi poziv u reprezentaciju dobio je za pripreme u Londonu još kao osamnaestogodišnjak, 2012. godine. Godinu nakon postao je standardni član reprezentacije.“, prisjeća se.

Bukić koji je i sam osvajač brojnih odličja, od čega se posebno pamte dva zlata i jedno srebro na Olimpijskim igrama, dobro zna što znači pritisak vrhunskog sporta. Ističe kako jedan poraz može zamagliti sjaj uspješno odigranih utakmica i osvojenih prvenstava

„Sportaš ne može samo odrađivati treninge. To je posvećenost koja traje 24 sata dnevno. Sportaši ne samo da proživljavaju tu strast, već i podnose pritisak i adrenalin koji proizlaze iz nje, a to ne može svatko podnijeti. Zato je u sportu, osobito na profesionalnoj razini, podrška izuzetno važna. Potrebna je nevjerojatna mentalna snaga da se nakon poraza ponovno vratiš u igru te su zbog toga jako važni oni koji te okružuju. Sport je život u malom. “, ističe.

Sportašima je obitelj neizmjeran oslonac, potpora koja ih bodri, prisutna od prvih dobacivanja s loptom do pružanja podrške na terenu, ali i izvan njega. Sportski uspjesi nisu samo rezultat fizičke izdržljivosti, već predanosti pojedinca, njegove posvećenosti, kao i planskog ulaganja u njegov razvoj.

PR PR (Foto: PR)

Uz emocionalnu podršku, u sportu je važna i ona financijska koja stvara temeljnu infrastrukturu za ostvarivanje sportskih snova. Sportašima omogućuje da se usredotoče na svoj trening i natjecanja, znajući da imaju potrebna sredstva za postizanje izvrsnosti. Kontinuirano ulaganje sportašima omogućuje da dosegnu svoj puni potencijal što prepoznaje Telemach putem svojih sportskih sponzorstva. Ponosni su sponzor hrvatske vaterpolske reprezentacije kao i trenutno aktualnog Europskog prvenstva. Također, Telemach je dugogodišnji sponzor i hrvatske rukometne reprezentacije koja s aktualnom mladom momčadi postiže sjajne rezultate na Europskom prvenstvu koje je u tijeku.

Za oba sporta 16. siječanj 2024. važan je datum. Hrvatska rukometna reprezentacija igra utakmicu skupine protiv Rumunjske, dok naši vaterpolisti brane europsko zlato iz Splita. Uz poruke ohrabrenja Perica Bukić simpatično zaključuje: „Do završetka finalne utakmice hrvatska vaterpolska reprezentacija svakako je aktualni prvak, no priželjkujem da tako i ostane. “

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider