Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"veliki je to teret"

Braća blizanci nova su veslačka senzacija, a s braćom Sinkovići tvorit će munjeviti četverac

Hrvatsko veslanje ima nasljednike za braću Sinković, ali i dvojac koji će u kombinaciji s njima stvoriti četverac kojem će cilj biti medalja na OI 2024. godine.

Hrvatsko veslanje ponovno jaše na valovima dva brata. Deset godina mlađi od Sinkovića, ali formu ovih dana bruse vesla uz vesla. Pod svoje ih je uzeo legendarni Nikola Bralić, a misija je samo jedna - stvoriti nove Sinkoviće.

"Taj epitet jako godi ali je veliki teret, oni imaju jako puno medalja koje mi još uvijek moramo steć. navikli su nas da je uvijek zlato, a ako mi ne budemo zlatni, to nije onda to, stavili su nam veliki teret", rekao je Patrik Lončarić

"Nama je uvijek cilj da ih dobijemo njih a njima je cilj da pobjegnu od nas, mi smo mlađi, a oni moraju opravdat svoje rezultate", nadovezao se Anton Lončarić.

gol expired Kakav "majstor": Zabio golčinu iz slobodnjaka pa izvadio pe*is usred TV prijenosa divider

Trenira se i do dvaput na dan, a zajedno su prošli i zahtjevne pripreme na Perući.

"Nadam se da će bit bolji od nas jednog dana, to bi bilo super za hrtvatsko veslanje, al treba maknut pritisak sa dečki, nek rade i dižu se", kazao je njihov uzor Martin Sinković.

"Još su i blizanci, možda budu i uspješniji zbog toga", dodao je Valent Sinković.

Ovi blizanci iz Osijeka već su nanizali respektabilnih uspjeha. U dvojcu bez kormilara 2017. su postali svjetski juniorski prvaci, godinu poslije europski. U kategoriji mlađih seniora lani su uzeli srebro.

"Osjetili smo tu žar prave seniorske borbe, al opet, velika je razlika između juniora i seniora, tu je puno više rada i truda uloženo i jednostavno i fizički i psihički je na totalno drugoj razini", rekao je Patrik.

gol expired Pojavio se video brutalne tučnjave dviju najvećih navijačkih skupina Srbije divider

Kako njima, tako je i Sinkovićima korona poremetila kalendar za ovu godinu. Umjesto u Tokiju danas su na Jarunu.

"Sutra smo trebali imat finale tako da ono, malo srce zaigra kad si to zamisliš, ali što je tu je, treniramo za europsko, nadamo se da će se održat."

"Dugoročni cilj projekta Sinkovići-Lončarići olimpijski je četverac bez kormilara za igre u Parizu 2024. Disciplina u kojoj hrvatsko veslanje još nema olimpijsku medalju", rekao je Martin Sinković.

"Sad ih polako privlači dodatni motiv, idemo probat u četvercu bez., pošto se radi o nesumnjivo dobrim veslačima, našim najboljim pored braće sinković, mislim da se to isplati pokušat. mi ne idemo ispod medalje, ako već radimo nešto, mora bit na razini medalje", kazao je trener Nikola Bralić.

Uz ovakvu logistiku, i braću Sinković koja Lončarićima ne mogu biti bolji motiv - ne sumnjamo da će plan i uspjeti.

gol expired Urnebesna reakcija uoči velikog derbija: Neki se još nisu navikli na mjerenja temperature divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider