Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uskoro Varaždin i Rijeka

Adrenalinski show: Osječki Pannonian Challenge u Zagrebu najavio novo izdanje

Da bi scena ekstremnog sporta i urbane kulture živjela, ali i rasla, brinu se upravo događaji poput Pannonian Challengea.

Dašak adrenalinskog uzbuđenja ove subote na zagrebačkom Jarunu. Kao dodatak klasičnom uživanju u prirodi i sunčanom danu.

"Super je ekipica i stvarno ono, pozivam sve i smatram da bi bilo jako lijepo i da dođu roditelji s djecom, i da vide kako ovo izgleda, i kako bi moglo biti stvarno nešto prekrasno vani i na otvorenom

Jesi se ti kad oprobala ili radije tu gledaš sa strane?

"Pa malo sam probala, ali nisam baš nešto. Tako da sam ja više đir sa strane, tu sam, vodim logistiku, tako da... Ovako mi je draže."

Sven Buršić je roler, probao je to davno i jednostavno se pronašao. Koliko dugo se baviš ovim, i kad je sve krenulo, kako to?

"Pa 20 godina, točno je ove godine 20 godina. Pa eto tako internet, mislim kazete su onda bile, VHS, i onda malo internet, i tako je počela ljubav."

Scena u Hrvatskoj, ima li prostora za napredak?

"Ima, ima puno mladih, ali nekad nas je bilo više. Sad je ono... Moglo bi bolje."

Promotor je i - Aljoša Vojnović

A da bi scena ekstremnog sporta i urbane kulture živjela, ali i rasla, brinu se upravo događaji poput Pannonian Challengea. O čijoj pak organizaciji i promociji brine ikona HNL-a. Ispod sunčanih naočala i zaštitne maske je čovjek s 250 nastupa u Prvoj HNL. Ili najkraće rečeno, atipičan nogometaš.

"Kao i većina novinara izgotiviš me, tako da, hvala ti na ovoj najavi. Pa dobro, to je moja osječka ekipa prije svega, znamo se dugi niz godina. Pannonian Challenge je nešto što sam u biti pratio od samog početka, tako da eto ukazala se prilika da radim nešto s njima. I tu sam, radimo na tome, uživam i mislim da stvarno radimo odličan posao", kazao je Aljoša Vojnović.

Nakon Zagreba, uskoro slijede slični događaji u Varaždinu i Rijeci, kao uvod za 21. izdanje Pannonian Challenge festivala, koji će od 12. do 16. kolovoza u Osijek privući najbolje europske ekstremne sportaše.

Ima i Hrvatska svakako svojih aduta. A da bi postao majstor BMX-a, Igor Vukadinović Poki nema što nije lomio i ozlijedio.

"Pa evo možemo početi od palca, oba zgloba, operirao koljeno, natučeni kukovi, rebra, tri kralješka pukla, rameni, laktovi, prsti na rukama, par puta udarac glavom, ali eto to je dio tog sporta..."

Adrenalin i entuzijazam su jači?

"Adrenalin je još uvijek tu i ne namjeravam prestati, to je moj život jednostavno."

Ozbiljnih padova ovog puta srećom nije bilo, no strast ovih ekstremnih sportaša ionako je jača od bilo čega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider