Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tucak objavio popis

Ovih 13 vaterpolista predstavljat će Hrvatsku u Tokiju

Vaterpolisti će biti jedina hrvatska momčad na Olimpijskim igrama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis od 13 igrača na koje računa na Olimpijskim igrama u Tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza).

Nastup u skupini B na Olimpijskim igrama Hrvatska će otvoriti 25. srpnja protiv Kazahstana, a potom ih očekuju Srbija, Španjolska, Australija te Crna Gora.

Tucak: Ovo je naših najboljih 13

"Ovo je najteža odluka za svakog trenera i izbornika. Nakon prvotnih kvalifikacija za Olimpijske igre, a potom i iscrpnih priprema odabrali smo trinaestoricu igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. To je po mojoj procjeni, u konzultaciji s ostalim suradnicima, u ovom trenutku najboljih trinaest. Želim zahvaliti svim igračima koji su od početka uključeni u pripreme reprezentacije. Zahvaljujući njihovu zajedničkom radu, želji i volji uspješno smo iznjedrili trinaest najkvalitetnijih igrača. Hvala svakome pojedinačno. Uspjeh u Tokiju bit će naš zajednički", rekao je izbornik Tucak.

Prije puta u Tokio reprezentacija će još nastupiti na turniru u Cagliariju. Prvu će utakmicu Hrvatska odigrati u petak u 20:30 protiv Rusije, dok je u subotu od 19 sati igrati protiv domaćina Italije.

Po završetku turnira, u nedjelju reprezentativci odlaze kućama te se ponovo okupljaju u Zagrebu 15. srpnja, kada nastavljaju s pripremama do odlaska u Tokio.

 

HRVATSKA VATERPOLSKA REPREZENTACIJA:

VRATARI: Marko Bijač, van Marcelić

CENTRI: Luka Lončar, Josip Vrlić

BRANIČI: Andro Bušlje, Marko Macan, Paulo Obradović

NAPADAČI: Lovre Miloš, Maro Joković, Xavi Garcia, Ante Vukičević, Luka Bukić, Loren Fatović

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider