Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tri sata uoči početka

Otkazano natjecanje na Olimpijskim igrama, uzalud bačeno 1,5 milijardi eura

U Seini je inače zabranjeno kupanje zbog loše kvalitete vode, na čišćenje za Olimpijske igre potrošili su 1,5 milijardi eura, ali očigledno uzaludno.

Seina (Foto: Afp)

Muški triatlon na Olimpijskim igrama u Parizu odgođen je s utorka na srijedu jer je voda u Seini još uvijek prezagađena, objavili su organizatori tri sata prije početka natjecanja.

Triatlon je prva olimpijska disciplina koja se mora održati u rijeci, prije plivanja na otvorenim vodama u drugom tjednu Olimpijskih igara u Parizu.

Obilne kiše koje su u petak i subotu padale u Parizu pogoršale su kvalitetu vode te najnovije analize pokazuju "vrijednosti zabilježene na određenim mjestima plivačke staze" koje su "čak i više od prihvatljivih granica", objavili su Svjetski triatlon i organizacijski odbor, u zajedničkom priopćenju za javnost u utorak ujutro.

Dva treninga "upoznavanja" u Seini planirana za nedjelju i ponedjeljak već su otkazana zbog zagađenja. Ali u ponedjeljak ujutro organizatori su još vjerovali da će se natjecanje održati u utorak.

Uzalud potrošili 1,5 milijardi eura

Natjecanje za muškarce odgođeno je za srijedu u 10:45, nakon natjecanja za žene koje počinje u 8 sati "pod uvjetom da sljedeći testovi odgovaraju standardima praga plivanja", dodaje se u priopćenju.

Ako kvaliteta vode u Seini i dalje bude nedovoljna, daljnja odgoda bila bi moguća za petak, preciziraju organizatori kojima je "prioritet zdravlje sportaša".

Međutim, Météo France predviđa oluje za utorak navečer i kišu u trajanju od nekoliko sati, što bi ponovno moglo pogoršati kvalitetu vode u Seini.

U Seini je inače zabranjeno kupanje zbog loše kvalitete vode, na čišćenje za Olimpijske igre potrošili su 1,5 milijardi eura, ali očigledno uzaludno.

Petar Sučić Jedan od najboljih Dinamovih poslova u povijesti: Evo koliko će Modri zaraditi, Mamić dao preporuku divider

Philippe Katerine Glavna zvijezda kontroverznog performansa: "Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio, ali sve je nesporazum" divider

Imane Khelif (desno) Na Olimpijskim igrama nastupit će dvije boksačice za koje se sumnja da su muškarci divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook