Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
TREBAO JE BITI 11. listopada

Otkazan 29. zagrebački maraton zbog koronavirusa

Kako bi se 11. listopada obilježio i dan maratona u duhu trčanja, organizatori su najavili održavanje virtualnih utrka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrebački maraton, 29. po redu, koji se trebao održati u nedjelju 11. listopada, otkazan je zbog pandemije koronavirusa, objavili su u ponedjeljak organizatori.

"Nakon naših višemjesečnih napora da osiguramo sve potrebne uvjete za održavanje 29. zagrebačkog maratona, obavještavamo vas da nažalost moramo otkazati održavanje utrka. Zagrebački maraton trebao je biti održan u nedjelju, 11. 10. 2020. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića ,no nažalost, kao i svi veći maratoni u svijetu ove godine, doživio je istu sudbinu", navodi se u priopćenju organizatora.

"Upravo zbog toga što je mnogo maratona u Europi i svijetu otkazano brojni trkači htjeli su nastupiti na Zagrebačkom maratonu, koji je ove godine dobio i Bronze label od World Athletics. Kako se epidemiološka situacija u svim zemljama znatno pogoršala i velikog broja prijavljenih sudionika iz Hrvatske i svijeta, ne možemo svjesno ući u rizik ugrožavanja zdravlja naših trkača i potencijalnog širenja zaraze na druge naše sugrađane. Zagrebački maraton veliki je i međunarodni sportski događaj kojemu je svrha prvenstveno promicanje zdravog života te svakako želimo da to tako i ostane", dodaje se u priopćenju.

No kako bi se obilježio 11. listopada i dan maratona u duhu trčanja, organizatori su najavili održavanje virtualnih utrka te se sada provode pripreme za to, a za koji dan sve će informacije o tome biti objavljene na internetskim stranicama Zagrebačkog maratona.

"Nažalost, ova je godina za organizaciju svih događanja neizvjesna i teška. Koliko god smo se nadali da će održavanje utrka biti moguće uz sve organizacijske izmjene i pridržavanje epidemioloških mjera u zoni starta, nažalost, prevelik je broj sudionika za trenutačnu epidemiološku situaciju", nastavljaju organizatori te izražavaju nadu "da je ova godina stvarno izuzetak te da ćemo svi skupa dočekati 29. zagrebački maraton, 10. 10. 2021. s veseljem

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider