Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Želi medalju na SP-u

Prvak Europe Filip Mihaljević za Dnevnik Nove TV: "Cijeli život radiš za ovo"

Hrvatski atletičar Filip Mihaljević je novi europski prvak u bacanju kugle.

Hrvatski atletičar Filip Mihaljević osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u bacanju kugle, a za Dnevnik Nove TV progovorio je o trenutku kada je saznao da je postao prvakom Europe:

"Kad je moj protivnik bacio zadnji hitac, znao sam da sam osvojio medalju. Vidi se na snimci moj izdah olakšanja, puno je tereta palo s mojih leđa u tom trenutku. Cijeli život radiš za veliki trenutak i to je bilo to. Puno sreće, emocija, trčiš treneru u zagrljaj jer znaš kroz što sve prošli. Bilo je suza, smijeha, dobrih i loših trenutaka, osvojiti medalju u takvom gradu, na jednom olimpijskom stadionu, nema boljeg kraja", rekao je Mihaljević u razgovoru sa Sofijom Prevljukić.

Na ASK-ovom stadionu u Splitu priređen mu je veliki doček, a upravo je ondje započeo svoju karijeru:

"Predivno je doći ovdje sa zlatnom medaljom. Ovo naše bacalište je jedno od najboljih u Europi, drago mi je da sam tu počeo, da se baš tu vraćam sa zlatnom medaljom", rekao je Mihaljević pa poslao poruku djeci:

"Treba biti ustrajan. Neće svi uspjeti, ali sport će vas izgraditi kao osobe. Usvojit ćete zdravke navike. Jako je teško doći do vrhunskih rezultata, ali stvaraju se prijateljstva, kumstva, veze kroz sport. To je ona druga strana koja je jako važna".

Osim u Splitu, Mihaljeviću će prirediti doček i u Livnu gdje ga čeka supruga, dijete, ali i veliki broj prijatelja:

"Karijera mi je jako važna, ali obitelj mi je na prvom mjestu. Sinu sam posvetio pobjedu. Bilo je tu jako puno odricanja, odlaženja od kuće, supruge i djeteta za taj trenutak osvajanja medalje. Bez njihove podrške ne bih uspio", otkrio je Mihaljević pa otkrio koji je njegov sljedeći cilj:

"Prvo ćemo završiti ovu sezonu, a dogodine nas čeka Svjetsko prvenstvo. Trebamo se spremiti i ući u konkurenciju za osvajanje medalje na Svjetskom prvenstvu", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider