Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
raritetan slučaj

Završio kao peti u finalnoj utrci, no svejedno dobio broncu na Svjetskom atletskom prvenstvu

Prije dva dana suci su odbili žalbu Španjolaca koji su imali prigovor na utrku u kojoj je njihov trkač imao medalju u rukama, no na kraju je završio kao tek peti...

Ortega prolazi ciljem kao peti (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Uistinu raritetan slučaj dogodio se na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, gdje se u srijedu trčala finalna utrka na 110 metara s preponama. U njoj je došlo do pada Jamajčanina Omara McLeoda, koji je bio na najboljem putu da osvoji srebrnu medalju.

Njegov pad i prelazak u traku do svoje natjerao je Španjolca Orlanda Ortegu da uspori, iako je i on bio na najboljem putu da uzme bronačnu medalju u konačnici. Ortega je usporio, sudario se s McLeodom i ciljem prošao kao tek pet.

Hrvatski navijači na Poljudu (Milan Sabic/PIXSELL) VIDEO Hrvatska pregazila Mađare u povratku na krcati Poljud: Euro je sve bliže! divider

Španjolci su se odmah požalili sucima na stazi i tražili da se utrka ponovi ili da se dozvoli Ortegi da sam trči, no suci su to odbili. Nakon što je slučaj otišao do Žalbene komisije, ona je odlučila da i Ortega dobije bronačnu medalju.

"Sud za žalbe ponovno je pregledao slučaj i zbog smetnje atletičara Omara McLeoda, koji je utjecao na rezultat Španjolca, odlučio je da se i Ortegi dodijeli bronačana medalja", stoji u obrazloženju.

Amerikanac Grant Holloway postao je novi prvak, a naslijedio je upravo McLeoda, koji je do pada bio gotovo u egalu s njim.

Niko Kovač (Foto: AFP) Izbornik Francuske odbrusio Kovaču i Lampardu: "Ja njih nisam zvao i tražio nešto" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider