Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Invazija tigrastih

Evo što prijeti Olimpijskim igrama u Parizu: Koriste se moderne zamke, a netko će i dobro zaraditi

Zabrinjavajući je podatak da je ove godine u Francuskoj zabilježeno već 45 slučajeva zaraze virusom dengue, kojeg šire tigrasti komarci. Ova inače tropska bolest pojavila se i drugdje u Europi s invazijom tigrastih komaraca.

Olimpijske igre u Parizu 2024. (Foto: Afp)

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu morat će se pozabaviti još jednom neprilikom - tigrastim komarcima, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Razlog tome leži u činjenici da potonji potencijalno sa sobom donose mnoge viruse, poput Zike, Dengue i Chikungunya, koji bi mogli spriječiti sportaše da sudjeluju na natjecanju za koje su se pripremali četiri godine.

Robert Prosinečki Prosinečki nakon nove pobjede nije mogao pred novinare: Poslao je pomoćnika divider

Zabrinjavajući je podatak da je ove godine u Francuskoj zabilježeno već 45 slučajeva zaraze virusom dengue, kojeg šire tigrasti komarci. Ova inače tropska bolest pojavila se i drugdje u Europi s invazijom tigrastih komaraca.

Zbog navedene činjenice, francuske vlasti rade na potpunom suzbijanju tigrastih komaraca tijekom Igara, što bi trebale učiniti fumigacijom pojedinih dijelova Pariza, što je inače uobičajena praksa posebice u tropskim gradovima.

Policija ispred katedrale u Koelnu Masakr u Moskvi diže Njemačku na noge: Za vrijeme Eura pojačane granične kontrole divider

Vlasti bi također trebale pokušati istrijebiti štetne kukce preventivnim mjerama koje, prema riječima entomologa Didiera Fontenilla, uključuju zaštitne mreže, upotrebu repelenata i organskih insekticida.

Osobito su inovativni tzv moderne zamke za komarce. Riječ je o korištenju simuliranih ljudskih tijela gdje bi komarci trebali ispustiti svoja jajašca, no to bi zapravo trebala biti zamka u kojoj će jajašca biti uništena.

Geremi u dresu Real Madrida Legendarni igrač Reala napravio DNK test, a onda doživio šok: Nakon 16 godina saznao da djeca nisu njegova divider

Potonji su također postali unosan posao za mnoge tvrtke, poput Biogentsa, koji je objavio da je na javnom natječaju odabran za postavljanje 15 zamki u marini Marseille, gdje će se natjecati jedriličari.

Tigrasti komarci su se posljednjih godina proširili Europom uglavnom zbog klimatskih promjena. U Francuskoj najviše zabrinjava činjenica da su pronađeni i u Normandiji, koja se donedavno zbog hladnije klime smatrala jedinom regijom u zemlji bez ovih dosadnih insekata.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider