Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi put bez publike

Pripreme se bliže kraju: U srijedu u Osijeku počinje 21. Pannonian Challenge

Zdenko Liška Lile otkriva sve o rekonstrukciji i novim elementima koji će svaku vožnju učiniti bržom i atraktivnijom, uz još bolji flow.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan on najboljih skate parkova u Europi dobio je novi, osvježeni izgled zahvaljujući neumornoj osječkoj ekipi, koja se pobrinula da vozači BMX-a, skatea, rola, pa čak i romobila, dobiju poligon na kojemu će moći vježbati, a naposljetku na velikoj sceni i demonstrirati svoje najzahtjevnije trikove.

Vođa te ekipe i predsjednik udruge Pannonian, Zdenko Liška – Lile, još je jednom pomno isplanirao cjelokupne radove uoči 21. Pannonian Challengea, pazeći da svaki šaraf bude na pravom mjestu i da svaka rampa bude pod kutom koji će zadovoljiti trenutne trendove ekstremnog sporta i kriterije svjetskih natjecanja.

"S opsežnim radovima smo počeli početkom srpnja, kada nas je bilo četvorica, dok je u završnoj fazi, uz vrijedne volonterOSe koji uskočili sa spremanjem, čišćenjem i bojanjem skate parka, sudjelovalo nas osmero. Naravno, sve smo pripremili za sam event i naš je plan upogoniti skate park čak i prije početka još jednog Pannonian Challengea, kako bi ga natjecatelji mogli osjetiti na vrijeme i kako bi nove elemente ubacili u svoje vožnje", otkriva Liška, napominjući kako će nakon natjecanja novi izgled skate parka na lijevoj obali Drave vozačima služiti za trening cijele naredne sezone.

Što se tiče radova, najveći zahvat je napravljen na južnoj strani skate parka, koja je u potpunosti obnovljena i nadograđena, stoga vozače očekuju i neki potpuno novi elementi.

"Kompletno smo obnovili dio koji je stradao u požaru krajem prošle godine, a novi element pokraj njega smo redizajnirali i napravili ga vodljivijim. Riječ je o nečemu što do sada nije bilo zastupljeno u našem skate parku, a odnosi se na skupinu elemenata koju sačinjava nekakav polu pool s dva različita hipa, dok veliku novost čini i element zvan Chicago, kojega čine quarter u sredini i dva strma banka sa strane, a služi za izlijetanje i posebne trikove, pogotovo vozačima koji inače više preferiraju street elemente", objašnjava Lile stručnim rječnikom, zaključujući kako će vožnje u osječkom skate parku od sada zasigurno biti još brže i atraktivnije.

Upravo to je još jedan veliki razlog zbog kojega se dugo iščekivana BMX Freestyle, Skate i Inline natjecanja na nadolazećem 21. Pannonian Challengeu, nipošto ne smiju propustiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider