Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

VIDEO Oni znaju kako se odgajaju prvaci: Taekwondo klub Marjan osvojio je 100. medalju!

TK Marjan stigao je do svoje 100. medalje u bogatoj kolekciji.

TK Marjan (Foto: Dnevnik Nove TV)

Jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u Hrvatskoj, Taekwondo klub Marjan upisao je posebno ostvarenje, nedavno su osvojili 100. medalju!

Reporter Ivan Forjan za Dnevnik Nove TV posjetio ih je u Splitu i razgovarao s Lovrom Brečićem i Nikom Karabatić, mladim uzdanicama jednog od najuspješnijih hrvatskih klubova.

Prije mjesec dana došli su do posebnog ostvarenja, u svoje vitrine pospremili su stotu medalju s velikih natjecanja.

"Mislim da nas najviše krasi jedan kontinuitet, tako smo i došli do ove stote medalje. Idemo prema 200. medalji", kaže Brečić s osmijehom, a njemu u kolekciji još nedostaju medalje sa Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara.

Sve to, uvjereni su splitskom klubu, osvojit će čudo od djeteta – Nika Karabatić. Sa samo 16 godina postala je prvakinja Europe u uzrastu do 21 godine:

"Ne stvara mi to nikakav presing, uživam u tome što radim. Važno je biti uporan, dolaziti na vrijeme. Imamo dobre trenere, dobar tim oko sebe, tako da nam samo preostaje raditi i slušati ih".

"Rijetko ćete vidjeti da netko sa 16 godina ima takav fokus na trening, mentalitet", kaže Brečić.

Motivaciju za brojne medalje, ali i uspjehe na najvišoj razini Marjanovci pronalaze šetnjom kraj Zida slave, gdje se nalaze kimona ponajvećih imena hrvatskog sporta – Lucija i Ana Zaninović, Toni Kanaet, Matea Jelić i ostali.

"Krenulo se iz ničega, nismo imali opreme, trenere, ali imali smo veliki entzuijazam. Presretne smo, a ovakav klub ne trpi prosječnost. Kada vidite sve ove rezultate, to vam daje jedan dodatan motiv za dalje", tvrde sestre Zaninović.

Sportske rezultate prati i moderna sportska oprema. U Marjanu znaju kako se odgajaju prvaci...

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider