Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Strašna prva četvrtina

Srbija obranila olimpijsko zlato u vaterpolu: U finalu nanijeli prvi poraz Grčkoj

Furiozno su Srbi otvorili utakmicu, već u prvoj četvrtini su sprašili šest golova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Srbije je novi stari olimpijski pobjednik u vaterpolu. U finalu turnira u Tokiju Srbi su s 13-10 (6-3, 2-4, 2-2, 3-1) pobijedili Grčku i obranili zlato osvojeno prije pet godina u Rio de Janeiru.

Srpski vaterpolisti su odlično otvorili utakmicu i vrlo efikasnu prvu četvrtinu završili vodstvom 6-3. Grci se u svom prvom olimpijskom finalu nisu predavali pa su do poluvremena smanjili zaostatak na samo jedan gol (7-8), a s istim su zaostatkom ušli i u zadnju četvrtinu.

U prvoj minuti posljednjeg dijela utakmice Grci su izjednačili na 10-10, ali su u preostalih sedam i pol minuta ostali bez realizacije, dok su srpski vaterpolisti postigli dva pogotka s igračem više i jedan iz peterca te tako došli do obrane zlata osvojenog u Rio de Janeiru, kad su u finalu bili bolji od Hrvatske (11-7).

U finalu je Grcima presudila realizacija igrača više koja je kod njih bila 6/15, a kod Srbije 6/9.

Dvostruke olimpijske pobjednike su sa po tri pogotka predvodili Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Andrija Prlainović, a po dva su postigli Duško Pijetlović i Filip Filipović. Branislav Mitrović je imao osam obrana.

Kod Grka su po dva pogotka postigli Dimitrios Skoumpakis, Ioannis Fountoulis i Angelos Vlachopoulos.

U utakmici za broncu Mađarska je pobijedila Španjolsku sa 9-5.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider