Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajna utakmica

Zlatna medalja se vratila "kući": Francuski rukometaši u finalu Olimpijskih igara sredili Dansku!

U finalu Olimpijskih igara u Tokiju gledali smo iste suparnike kao i u Rio de Janeiru prije pet godina. Ovaj put uspješniji su bili Francuzi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska rukometna reprezentacija novi je olimpijski pobjednik! U finalu Igara u Tokiju Francuzi su svladali Dansku s 25:23 i vratili zlato koje su im baš Danci bili uzeli trijumfom na prošlim Igrama.

Nakon Pekinga 2008. i Londona 2012. Francuzi su stigli do svog trećeg zlata. Nikola Karabatić, Michael Guigou i Luc Abalo igrači su koji su bili u reprezentaciji prilikom kovanja svih tih zlata.

Francuska je već u prvom poluvremenu ostvarila prednost od četiri razlike (14:10) te ju održavali u prvoj polovici drugog poluvremena. No, Danci su se serijom 5:1 približili na 22:21 10-ak minuta prije kraja te se ušlo u neizvjesnu završnicu. Francuska je čuvala gol do dva prednosti, no Danska je imala napad kod 24:23 u posljednjoj minuti.

Na njihovu žalost, Gidsel je 15 sekundi prije kraja pogriješio, izgubio loptu, a Fabregas je potom pogodio prazan gol za konačnih 25:23.

Najefikasniji u sastavu Francuske bio je Nedim Remili s pet golova, dok je Mikkel Hansen bio strijelac devet pogodaka za Dansku.

Ranije u subotu broncu je osvojila Španjolska 33-31 pobjedom protiv Egipta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider