Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Glavu gore, idemo po medalju!

Ivan Huklek izgubio u polufinalu Olimpijskih igara, borit će se za broncu u Tokiju!

Naš predstavnik u hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma u polufinalu se susreo s trofejnim Ukrajincem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Huklek u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju izgubio je od Ukrajinca Žana Belenjuka te će se boriti za brončanu medalju.

U hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma Huklek je u polufinalu uspio stići do prvog boda, a onda je Ukrajinac izveo preokret i slavio rezultatom 7:1.

Suparnika u borbi za broncu Huklek će dobiti kroz repesaž, bit će to ili Gruzijac koji nastupa za Srbiju Zurab Datunashvili ili Alžirac Bachir Sid Azara.

U drugom polufinalu Mađar Viktor Lorincz pobijedio je Egipćanina Mohameda Metwallyja s 9:2, pa će se hrvatski hrvač za broncu boriti protiv egipatskog hrvača.

Huklek je u osmini finala ostvario premijernu olimpijsku pobjedu protiv Amerikanca Johna Waltera Stefanowitza na bodove 5:3, a potom je u četvrtfinalu pobijedio Uzbekistanca Rustama Asakalova na bodove 4:1. Nažalost, srebrni iz Rio de Janeira Ukrajinac Beleniuk bio je bolji.

Naprijed po prvu hrvatsku medalju od osamostaljenja!

Nakon poraza u polufinalu 24-godišnji član HK Sesvete imat će još jednu priliku osvojiti prvu hrvačku medalju za Hrvatsku od osamostaljenja i također postati treći Hrvat s olimpijskom medaljom, nakon Vlade Lisjaka (zlato 1984.) i Josipa Čoraka (srebro 1972.).

Huklek je bio jedan od posljednjih hrvatskih sportaša koji su izborili vizu za Olimpijske igre. To mu je uspjelo početkom svibnja na svjetskim kvalifikacijama u Sofiji.

Samo 14 dana prije nastupa u Sofiji preminula je njegova 11-godišnja sestra Marta. Nakon obiteljske tragedije nije želio ići u Sofiju, no obitelj i supruga su ga nagovorili da ode na kvalifikacije, gdje je osvojio olimpijsku normu.

Karijeru je započeo 2006. u HK-u Sesvete, a 2016. je ostvario prvi značajan rezultat: 3. mjesto na europskom juniorskom prvenstvu. Godinu dana kasnije bio je srebrni na Svjetskom U-23 prvenstvu, a 2018. je bio drugi i na Europskom U-23 prvenstvu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider