Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nastupat će za drugu državu

Olimpijka koja je ispisala povijest odlazi iz Hrvatske: ''Ne vide u meni budućnost''

Splićanka Daria Obratov, koja je postala prva hrvatska sanjkašica u povijesti koja je nastupila na Zimskim olimpijskim igrama, najavila je da odlazi iz zemlje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dugogodišnje karijere u rukometu, koju je morala prekinuti zbog ozljede koljena, zbog čega je prošla veliki broj operacija, Daria je svoj sportski san usmjerila na olimpijsku disciplinu sanjkanja. U toj disciplini Daria je u posljednjih osam godina ostvarila iznimne rezultate u Svjetskom kupu te se u konačnici plasirala na ovogodišnje Zimske olimpijske igre i tako ostvarila svoj olimpijski san.

Nažalost, Daria će ubuduće nastupati za drugu državu. Naime, 28-godišnja sanjkašica odlučila je karijeru nastaviti u Nizozemskoj jer, kako kaže, u savezu smatraju da nije dovoljna dobra za budućnost.

''Život piše zaista nevjerojatne priče, prije osam mjeseci ponosno sam prvi put u povijesti branila boje svoje domovine na Olimpijskim igrama. Nažalost, usred nedostatka komunikacije i suradnje s čelnim ljudima saveza i njihova viđenja da više ne vide budućnost u meni, odlučila sam prihvatiti jednu od ponuda da nastupam za drugu državu. Iako odluka nije bila laka, velika mi je čast objaviti da ću braniti boje Nizozemske'', napisala je Daria na svom profilu na Facebooku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider