Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zaostaje samo 26 bodova

Oduševljeni Zubčić s postolja poručio: "Stvarno sam sretan, idemo do kraja samo jako!"

Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma i utrka za Mali kristalni globus je otvorena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski skijaš Filip Zubčić nastavio je nizati sjajne rezultate ove sezone u veleslalomu Svjetskog kupa. Nakon drugog mjesta u Adelbodenu, pobjede u Naebi, Zubčić se treći put uspinjao na postolje nakon što je osvojio i drugo mjesto u Hinterstoderu i tako ostao u utrci za osvajanje malog Kristalnog globusa.

"Stvarno sam sretan zbog ovog rezultata. Nakon pobjede u Naebi uspio sam ponovo završiti na postolju, što je i bio cilj jer sam želio zadržati kontinuitet rezultata", kazao je 27-godišnji hrvatski skijaš.

Filip je u prvoj vožnji bio drugi s devedeset stotinki zaostatka za vodećim Francuzom Alexisom Pinturaultom. Gornji dio staze odradio je nešto lošije, ali je u donjem briljirao i ostavio iza sebe do tada vodećeg veleslalomaša u poretku Svjetskog kupa, Slovenca Žana Kranjeca. U drugoj vožnji hrvatski skijaš je samo potvrdio svoj rezultat i zadržao drugu poziciju. Francuski skijaš Alexis Pinturault pobijedio je s vremenom 2:41.96, a Zubčić je za njim zaostao 45 stotinke. Treće mjesto pripalo je Norvežaninu Henriku Kristoffersenu s vremenom 2:42.68 i zaostatkom od 72 stotinke za pobjednikom.

"Utrka je bila teška, staza je jako dugačka, a bilo je i jako grbavo. Trebalo se boriti od vrha do dna. U prvoj vožnji sam nešto lošije odradio strminu, ali sam ravni dio odradio odlično. U drugom laufu uspio sam bolje odraditi tu strminu", pojasnio je.

Njegov trener Marko Šuman nije skrivao zadovoljstvo nakon još jednog odličnog rezultata.

"Jako sam zadovoljan, Filip je ostvario još jedan odličan rezultat. Nije bilo lako, iza njega su dvije teške vožnje. Odlično se prilagodio uvjetima na stazi i, srećom, uspio je spojiti dvije dobre vožnje", kazao je Šuman.

Vodeći trio u veleslalomu unutar 26 bodova

Zahvaljujući ovom rezultatu Zubčić je ukupnom poretku veleslalomaša ostao na trećem mjestu s 368 bodova, 20 bodova manje u odnosu na drugoplasiranog Pinturaulta, odnosno 26 u odnosu na Kristoffersena, koji je preuzeo vodeću poziciju od Slovenca Žana Kranjca.

Slovenac je nakon prve vožnje bio treći, no drugu vožnju nije uspio odraditi na vrhunskoj razini i završio je ukupno 13 skliznuvši u poretku veleslalomaša na četvrto mjesto sa 364 bodova.

Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma i utrka za Mali kristalni globus je otvorena. U Kranjskoj Gori utrka je na rasporedu 14. ožujka, a 21. ožujka slijedi završnica Svjetskog kupa u Cortini d'Ampezzo.

"Do kraja sezone idemo samo jako", poručio je Zubčić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider