Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
BIT ĆE BORBE

Održan ždrijeb za rukometni Euro: Hrvatska s velikanom i reprezentacijom koja strašno napreduje

Hrvatska će na Europskom prvenstvu u rukometu nastupati u skupini B, gdje će nam protivnici biti Španjolska, Austrija i Rumunjska.

Luka Cindrić i Manuel Štrlek (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Rukometna reprezentacija Hrvatske tražit će svoje mjesto u drugom krugu idućeg Europskog rukometnog prvenstva preko reprezentacija Španjolske, Austrije i Rumunjske

Prvenstvo se igra početkom iduće godine u Njemačkoj.

Skupina se igra u Mannheimu, a naša reprezentacija prvi će susret odigrati 12. siječnja i to odmah protiv najtežeg protivnika, Španjolske. Dva dana kasnije, Kauboji će igrati protiv Austrije, a 16. siječnja slijedi im susret protiv Rumunjske.

Dvije reprezentacije prolaze dalje

Prolazak u drugi krug izborit će po dvije reprezentacije iz svake od šest skupina, nakon čega će se formirati dvije skupine po šest momčadi, od kojih će samo najbolje dvije izboriti polufinale.

O Španjolskoj sve znamo, jedna je od najboljih svjetskih reprezentacija posljednjih dvadesetak godina i konstantno su u borbi za medalje.

Austrija je reprezentacija koja napreduje, što su pokazali osvajanjem skupine kvalifikacija. Zanimljivo, u toj grupi kvalifikacija grupo je mjesto uzeo naš preostali protivnik, nekadašnji velikan Rumunjska. U skupini su još bili Farski Otoci i Ukrajina, a Austrija je slavila u svih šest utakmica.

Hrvatskoj će se, ukoliko izbori drugi krug, tamo pridružiti prve dvije momčadi iz skupina A i C. Popis svih skupina možete vidjeti ispod teksta.

Rukomet Euro 2024. Rukomet Euro 2024. (Foto: screenshot)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider