Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ŠTETA

Odluka donesena: Olimpijske i Paraolimpijske igre bez stranih gledatelja

Hrvatski sportaši neće imati podršku svojih navijača.

Stranim gledateljima neće biti dopušten ulazak u Japan ovo ljeto za vrijeme Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, objavio je olimpijski organizacijski odbor Tokio 2020 u subotu.

Ulaznice za olimpijska i paraolimpijska natjecanja koje su već kupili strani gledatelji bit će refundirane, navodi se u priopćenju koje je objavljeno nakon sastanka na kojem su između ostalih bili i predsjednik Međunarodnog olimpisjkog odbora Thomas Bach i guverner Tokija Yuriko Koike.

gol expired Čudesni Zubčić osvojio drugo mjesto u veleslalomu, ali ostao bez Malog kristalnog globusa divider

"To je jako žalosno", izjavio je novinarima nakon sastanka Koike, dodajući međutim da je odluka bila "neizbježna" s obzirom da je prioritet za održavanje uspješnih Igara zdravlje i sigurnost sporataša i japanske javnosti.

Olimpijske igre koje su prošle godine odgođene zbog pandemije koronavirusa trebale bi se održati ove godine od 23. srpnja do 8. kolovoza, dok su Paraolmpijske igre na rasporedu od 24. kolovoza do 5. rujna.

gol expired Dečko koji je iz blata druge lige došao do dresa viceprvaka svijeta u samo tri godine divider

Mnoga ispitivanja javnog mišljenja pokazala su da većina Japanaca ne gleda blagonaklono na dolazak stranih gledatelja na Igre s obzirom na porast oboljelih od COVIDa-19.

Kako je objavio organizacijski odbor, refundirat će se 600,000 ulaznica za Olimpijske igre i još 300,000 za Paraolimpijske igre.

Izvršni drektor organizacijskog odbora Tokio 2020 Toshiro Muto je kazao da neće objaviti koliko će koštati povrat novca za ulaznice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider