Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vrhunska priča

Dečko koji je iz blata druge lige došao do dresa viceprvaka svijeta u samo tri godine

Nevjerojatan uzlet HNL senzacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 2. HNL prije samo tri godine do dresa viceprvaka svijeta u nogometu, to je ukratko put Kristijana Lovrića, hit igrača Gorice.

Drugi najbolji strijelac HNL-a s 15 golova igra nogomet karijere. Lovrić je najbolji igrač Gorice koja drži visoko treće mjesto u HNL-u, a s 25 godina doživio je ono što svaki sportaš sanja u Hrvatskoj – zaigrati će za reprezentaciju.

Izbornik Zlatko Dalić stavio je Lovrića na širi popis igrača za tri predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali zbog ozljede Rebića i upitnikom nad Perišićem, Dalić je pozvao Lovrića u ponedjeljak na okupljanje i tako mu ostvario snove.

gol expired Emir Spahić postao političar: Kandidat je na izborima u Hrvatskoj divider

Lovrić je rođen u Ogulinu, a tamo je i počeo trenirati nogomet. Svoju profesionalnu karijeru je započeo van granica Hrvatske, u slovenskom klubu NK Bela Krajina. Nakon jedne sezone u Sloveniji vratio se u Ogulin 2015. godine i odmah preselio u Kustošiju. Tamo je u dvije sezone briljirao i osigurao si transfer u Lokomotivu, tu se baš i nije snašao, Lokomotiva ga je slala na posudbe u Lučko i Kustošiju.

Nevjerojatan uzlet

U srpnju 2018., dok je cijela Hrvatska bila u velikoj euforiji, Lovrić je ostvario za sebe veliki transfer, potpisao je za Goricu i tu počinje nevjerojatan uzlet u karijeri.

Lovrić je već dvije-tri sezone među najboljim igračima HNL-a, a povezivalo ga se s mnogim klubovima, no odlučio je potpisati novi ugovor do 2023. Prema Transfermarktu vrijedi čak 5,5 milijuna eura. Kod dolaska u Goricu vrijedio je tek 200 tisuća eura, a sada je sedmi najskuplji igrač lige.

gol expired Izgubio od Dinama pa mu se dogodila nevjerojatna glupost: Zvijezda Spursa se ispričala navijačima divider

"Ispada da najviše volim Hajduk''

Nije tajna da navijači Hajduka silno žele vidjeti Lovrića na Poljudu gdje bi sigurno imao vrhunski status. Torcida ga je čak zvala da dođe u Hajduk nakon što je srušio Bijele pred kraj  2019. godine.

Lovrić je u devet utakmica protiv Hajduka upisao sedam golova.

''Svaku utakmicu isto pripremam i jednako igram, ali ispada da Hajduk najviše volim, a Gorica ide do kraja i trofeja, svi vjerujemo u to, ali i znamo s kim igramo u polufinalu'', rekao je junak Gorice nakon rušenja Hajduka u četvrtfinalu Kupa, u toj utakmici je zabio dva gola u pobjedi 3:0.

Izvjesno je da će ovog ljeta napustiti Goricu i ostvariti transfer, a gdje god da ode sigurno će se nametnuti i postati jedan od najboljih igrača kluba. Možda dogura i do Eura, to bi tek bila vrhunska priča.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider