Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najjača europska ekipa

Očekivani poraz rukometašica Podravke Vegete u Mađarskoj

Podravka je izgubila na gostovanju u Mađarskoj od Gyori ETO-a sa 37:17 u 6. kolu Lige prvakinja...

Natalia Čigirinova, igračice Podravke (Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Rukometašice Podravke Vegete u subotu su u posljednjem, 6. kolu, skupine C Lige prvakinja očekivano izgubile u gostima od najjače europske ekipe mađarskog Gyori ETO-a sa 17-37 (9-17).

Bila je to jednosmjerna ulica od samog početka utakmice i bilo je samo pitanje s koliko će razlike slaviti rukometašice Gyori ETO-a, koje dominiraju europskim rukometom posljednjih godina.

Kod Podravke Vegete Natalia Čigrinova zabila je četiri, a Ana Turk tri gola. Ekipu Gyori ETO-a predvodila je Norvežanka Veronica Kristiansen sa šest pogodaka, a Brazilka Amorim Taleska zabila je pet.

Za prolazak u sljedeći krug natjecanja Lige prvakinja Koprivničanke su trebale biti među tri najbolje u skupini. No, rukometašice Podravke Vegete završile su na posljednjem mjestu u skupini sa tri boda, koliko ima i njemački Thüringer koji ima bolji međusobni omjer. Podravci je prolazak mogla donijeti pobjeda Krim Mercatora protiv Thüringera, ali je susret u Njemačkoj završio neodlučeno (26-26). Tako će rukometašice Podravke europsko natjecanje nastaviti u Kupu EHF-a.

Gyori ETO je natjecanje u skupini završio sa maksimalnim učinkom od 12 bodova, drugi je slovenski Krim Mercator sa šest bodova, na trećem mjestu je Thüringer sa tri, a posljednja je Podravka Vegeta koja ima također tri boda.

 

Šesto kolo:

Thüringer - Krim Mercator 26-26
Gyori ETO - Podravka Vegeta 37-17


Poredak:
1. Györi ETO 6 6 0 0 12
2. Krim Mercator 6 2 2 2 6
3. Thüringer 6 1 1 4 3
4. Podravka Vegeta 6 1 1 4 3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider