Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"
Ostali sportovi
Opa!

Iznenađenja na Igrama u Tokiju: Barakudama lakši put do petog mjesta, Grci za zlato sa Srbima

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u nedjelju će na Olimpijskim igrama u Tokiju igrati za peto mjesto protiv SAD-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Hrvatska u prvoj utakmici razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta svladala Crnu Goru sa 12-10 (1-0, 5-4, 3-3, 3-3), SAD su kasnije nadigrale Italiju sa 7-6 (2-2, 3-1, 0-2, 2-1).

Susret Hrvatska - SAD na programu je u nedjelju od 4.00 sata po hrvatskom vremenu.

gol expired Hrvatski vaterpolisti pobijedili Crnu Goru, evo kad će igrati za peto mjesto divider

Grčka i Srbija u finalu

U prvom polufinalu Grci su svladali aktualne europske prvake Mađare sa 9-6 (2-1, 1-1, 2-2, 4-2). Pobjedom protiv Mađarske Grčka je ostvarila najveći uspjeh u svojoj povijesti osiguravši prvu olimpijsku vaterpolsku medalju.

Dosad joj je najveći uspjeh bilo četvrto mjesto iz Atene 2004. Mađarska je s devet zlata najuspješnija vaterpolska nacija na OI, no posljednji naslov osvojila je u Pekingu 2008., a to joj je bila i posljednja medalja dosada.

Grčka će u finalu u nedjelju od 9.30 sati igrati protiv Srbije koja je pobijedila Španjolsku 10-9, dok će Mađarska igrati za broncu protiv poraženog iz tog dvoboja također u nedjelju od 6.40 sati.

Branitelj naslova iz Rio de Janeira otprije pet godina Srbija do pobjede protiv Španjolske stigla je preokretom u samoj završnici. Tahull je golom s igračem više doveo Španjolsku u vodstvo 9-8 dvije minute prije kraja. U sljedećem napadu i Srbija je dobila igrača više u bazenu što je za poravnanje na 9-9 iskoristio Mandić da bi nakon neuspješnog pokušaja Granadosa Filipović doveo Srbiju u prednost 10-9 26 sekundi prije kraja. U posljednjem napadu na utakmici Larumbe je napravio prekršaj u napadu.

Dušan Mandić postigao je tri gola za Srbiju, po dva su dodali Strahinja Rašović i Filip Filipović, dok su Slberto Munarriz, Roger Tahull i Blai Mallarach bili dvostruki strijelci za Srbiju.

Srbija će tako nastaviti niz osvajanja medalja na OI, 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu je bila brončana, a 2016. u Riju zlatna.

Španjolska ima dvije medalje s OI, zlato iz Atlante 1996. i srebro iz Barcelone 1992.

Finale je na programu u nedjelju od 9.30 sati, dok će Mađarska i Španjolska igrati za broncu od 6.40 sati.

U nedjelju će igrati i Hrvatska i to od 4.00 sata protiv SAD-a za peto mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider