Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Snow Queen Trophy

Nove pohvale za Sljeme: Ponovno najgledanija utrka u Svjetskom kupu

U Portorožu je održana FIS konferencija i sastanak članova Vijeća Međunarodne skijaške federacije s dobrim vijestima za Hrvatsku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na FIS-ovoj kalendarskoj konferenciji analizirala se prošla sezona i donosile su se novosti za novu sezonu 2011/2012. FIS je prezentirao TV gledanost prošlogodišnjih utrka prema kojima je muška sljemenska slalomska utrka najgledanija od svih utrka Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, dok je ženska sljemenska slalomska utrka druga najgledanija utrka iza austrijskog Semmering-a.

>> Gips opet u napadu na FIS: 'Sve je ovo šovinistička farsa!'

Usvojeni su i kalendari FIS Svjetskog kupa za sljedeće četiri sezone, gdje je Sljeme potvrđeno kao tradicionalni domaćin najboljim svjetskim skijašima i skijašicama svake sezone u već klasičnom terminu između 3. i 6. siječnja.

U sezoni 2011/2012 ženska utrka na Sljemenu održat će se 03.01.2012., a muška 05.01.2012. te će ponovno obje utrke biti noćne.

Uz brojne tehničke novosti FIS-ova radna grupa za prevenciju ozljeda u alpskom skijanju donijela je novosti oko kvalitetnijih štitnika za leđa te sigurnijih skijaških kaciga za spust i super G. Pri kraju je i studija sveučilišta u Salzburgu na osnovu koje će se ovog ljeta donijeti nova pravila za skije i skijaške cipele, koja će vrijediti od sezone 2012/2013 i koja će kao krajnji rezultat imati veću sigurnost skijaša i smanjenja ozljeda.

Nakon uspješno održane FIS kalendarske konferencije u Dubrovniku 2009.godine, vijeće FIS-a odlučilo je ponovno dodijeliti organizaciju FIS kalendarske konferencije 2013 g. Hrvatskom skijaškom savezu i Dubrovniku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati