Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

Nova medalja za hrvatski karate! Muška ekipa brončana na Europskom prvenstvu

Hrvatska muška karataška ekipa osvojila je broncu na Europskom prvenstvu u Španjolskoj.

Brončani karataši (Foto: Hrvatski karate savez)

Hrvatska muška reprezentacija u borbama u sastavu Enes Garibović, Ivan i Anđelo Kvesić, Ivan Martinac, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić i Jakov Bunjevac osvojila je brončano odličje posljednjeg natjecateljskog dana na EP u karateu u španjolskom gradu Guadalajari.

Joško Gvardiol Gvardiol na meti Kloppa: Liverpool ide u veliki remont, Joško je glavna želja za obranu divider

Hrvati su u susretu za momčadsku broncu bili bolji od Crne Gore s 3-1. Izvrstan je ponovno bio Ivan Kvesić koji je ostvario prvi bod pobjedom 8-0, na taj način potvrdivši kako u posljednje četiri godine nije izgubio susret u ekipnom dijelu natjecanja.

U sljedećem nastupu Anđelo Kvesić izgubio je 4-0. Gotovo do polovice meča Ivana Martinca dvoboj je bio bez bodova, a onda je uslijedila nezaustavljiva serija (6-0) za drugi hrvatski bod.

Odlučujući je ostvario Enes Garibović. Završilo je u zahtjevnom taktičkom susretu 1-1, ali je bod pripao našem karatisti zahvaljujući "senshuu" odnosno prvom osvojenom bodu.

Zoran Zekić Zekić dao priliku talentiranom 15-godišnjaku, ima nevjerojatnu poveznicu s Lovrom Zvonarekom divider

"Jako sam sretan zbog ove medalje, ali svega toga ne bi bilo da ekipa nije odradila sjajno", naglasio je svjetski prvak iz Madrida prije pet godina Ivan Kvesić.

Anđelo danas podbacio, ali ostali su povukli

Brat Anđelo je naglasio kako danas nije bio njegov dan, ali jest ostatka ekipe, zbog čega su na kraju krajeva svi zajedno stigli do bronce.

"Žao nam je što nismo ušli u finale, ali i ova medalja pogotovo u okolnostima u kojima smo bili doista je veliki uspjeh", rekao je Ivan Martinac, a Enes Garibović o završnom susretu za 3-1 dodao: "Nisam silio, nego iskusno, fokusirano, maksimalno koncentriran... Znam kako takve mečeve rješavati... Tako je na kraju i bilo, a sad... sad je vrijeme za slavlje."

Hrvatska je osvojila četiri medalje na EP u Španjolskoj - dva srebra i dvije bronce. Prema broju odličja Hrvatska je na devetom, a prema sjaju - na diobi sedmog mjesta. Osim muške reprezentacija koja je uzela ekipnu broncu, ženska vrsta u borbama je srebrna (Lucija Lesjak, Mia Greta Zorko, Sadea Bećirović, Lea Vukoja). U pojedinačnim borbama Enes Garibović je srebrni u poluteškoj kategoriji (-84 kg), a Anđelo Kvesić brončani u teškoj (+84 kg).

Trening hrvatske nogometne reprezentacije Vatreni na meti Bayerna: Tuchelova je velika želja, Bavarci moraju reagirati prije Guardiole divider

Najviše zlata osvojila je Njemačka - četiri, a najviše odličja ima Italija - 11.

Hrvatski su reprezentativci bili uspješni i u parakarateu. Daniela Topić obranila je zlato u natjecanju osoba s intelektualnim poteškoćama, a Stipe Barić na istom stupnju natjecanja - broncu.

Zadar je i službeno domaćin idućeg EP-a, u karateu koje će se na Višnjiku održati u svibnju iduće godine.

Što očekujete od utakmice Turska - Hrvatska?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider