Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NEMA PREDAJE

Skakačka legenda u šestom desetljeću života ponovno na zaletištu Svjetskog kupa

Noriaki Kasai ponovno će skakati u natjecanju Svjetskog kupa skijaških skokova.

Noriaki Kasai (Foto: Afp)

35 godina nakon što je odradio svoj prvi profesionalni skok u FIS Svjetskom kupu, 50-godišnji Noriaki Kasai ponovno će se naći na zaletištu unutar najjačeg natjecanja.

To će se dogoditi idućeg vikenda u japanskom Sapporu, gdje se Svjetskih kup vraća natjecanjima 20. i 21. siječnja. To će biti i povratak u Japan po prvi put nakon veljače 2020. godine, odnosno po prvi put nakon COVID-19 pandemije.

Nije mogao propustiti ovakvu priliku

Upravo to je razlog zašto će se na zaletištu ponovno naći legendarni Japanac. Naime, domaćini natjecanja imaju pravo u kvalifikacije prijaviti dodatnih pet skakača, pored onih standardnih šest koje prijavljuje izbornik reprezentacije.

Kasai se iz Svjetskog kupa povukao tijekom sezone 2019./2020. te je nastavio s povremenim natjecanjima u Kontinentalnom kupu, svojevrsnoj drugoj ligi skijaških skokova.

Da bi nastupio na onom glavnom natjecanju, morat će u kvalifikacijama napraviti jedan od 50 najboljih skokova. Uspije li u tome, možemo samo misliti kakva će biti euforija kad se napokon nađe na zaletištu pred krcatim tribinama. 

Kasai je inače u karijeri upisao jedno olimpijsko individualno srebro te timsko srebro i broncu, dok je u Svjetskom kupu 17 pobjeda i 63 mjesta na pobjedničkom postolju. U ukupnom poretku SK je dva puta završavao na trećem mjestu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider