Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
uzbudljiv dan

Njemačka razbila naše susjede i protiv Hrvatske lovi polufinale Eura

Njemačka se kao domaćin nada naslovu prvaka.

Njemačka (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

U zadnjoj utakmici ponedjeljka na Euru u Njemačkoj reprezentacija domaćina pobijedila je Mađarsku 35:28 i došla blizu polufinala.

Uoči zadnjeg kola Francuska je osigurala "jedinicu" i već sada je jasno kako će u polufinalu igrati protiv Švedske, a za drugo mjesto bore se Njemačka, Austrija i Mađarska. Nažalost, Hrvatska je ispla iz svih kombinacija.

Domaćin je u najboljoj poziciji, trenutačno drži drugo mjesto s pet bodova, dok Mađarska i Austrija imaju po četiri boda. U posljednjem kolu Njemačka će igrati protiv Hrvatske, Mađare očekuje ogled protiv Francuske, dok će Austrija odmjeriti snage s Islandom.

U prvom poluvremenu njemačko - mađarskog ogleda gledali smo izjednačenu igru sa čak 15 izjednačenja, a domaćin je nakon pola sata imao pogodak prednosti (18-17). U nastavku se Njemačka odvojila na +4 (23-19) nakon čega više nije ispuštala prednost. Domaćin je u 48. minuti stigao do šest razlike (28-22), a na kraju je završilo 35-28.

U nastavku je presudila odlična njemačka obrana uz samo 11 primljenih golova, dok su Mađari primili šest golova više.

Njemačku je do važne pobjede predvodio Julian Koster s osam golova, dok su još šestorica igrača zabila po četiri gola. Andreas Wolff je sakupio devet obrana. Na suprotnoj strani Gabor Ancsin i Mikloš Rosta zabili su po šest golova, dok su mađarski vratari Laszlo Bartucz i Kristof Laszlo Palasics podbacili sakupivši ukupno pet obrana.

Njemačka je pobjedom protiv Mađarske, olakšala posao Francuzima koji su i prije zadnjeg kola osigurali prvo mjesto i u polufinalu ih očekuje Švedska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider