Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
drugi nastup

Zagrepčanin ide u Pariz: "Kad sam prošao ciljem, dvaput sam provjeravao jesam li isplivao normu"

Nikola Miljenić bit će dio malobrojne hrvatske ekspedicije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Hrvatski plivač Nikola Miljenić ovih je dana isplivao A normu na 100 metara slobodno, uz to srušio je i hrvatski rekord koji je od 2009. držao Duje Draganja. Član zagrebačkog Medveščaka pridružio se tako malobrojnim hrvatskim sportašima koji su izborili nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

25-godišnji Zagrepčanin sjajan rezultat ostvario je na međunarodnom mitingu u Rijeci gdje je isplivao A normu na 100 metara slobodno 48.13 te za 5 stotinki srušio i 15 godina star rekord koji je držao Duje Draganja. Član zagrebačkog Medveščaka potom je uzeo malo odmora od plivanja, a sada se vratio u puni pogon. Riječki nastup dugo će pamtiti.

Ivan Forjan Dnevnik Nove TV iz Hannovera: Sigurdsson je napravio nešto gotovo neviđeno divider

"Uopće nisam očekivao, kad sam ušao u cilj gledao sam onaj naš semafor koji pokazuje rezultate i nisam mogao vjerovati, čak sam dva puta gledao i to se vidi. U snimci se može vidjet da ja onako krenem slaviti. Bilo je jako teško. Mi pokušavamo normu na jednoj drugoj disciplini na 50 slobodno već godinu dana i nikako da ide uopće nismo razmišljali previše. Eto nismo se nadali i došao je“, kaže Nikola Miljenić.

Odlazak u Pariz bit će njegov drugi nastup na Olimpijskim igrama.

"Nije mala stvar, sad kad izgovorim dvostruki olimpijac to stvarno zvuči odlično.“
Prošli put sam bio sa fakulteta svježe u SAD-u i cilj mi je bio samo da odem. Bio sam jako sretan, a budući da sam otišao i zadnjih par godina samo ovo radim, tako da ipak imam neke drugačije ciljeve i stvarno bi htio ići tamo i moram ciljati medalju.“

Austrija Pariz, stižemo! Austrija pobijedila Alžir i potvrdila plasman Hrvatske na Olimpijske igre divider

Nikola se priključio za sada malobrojnim hrvatskim sportašima koji su izborili nastup na ovoljetnim Igrama u Parizu.

"Što nas je više, to je bolja zezancija u tom stožeru, možemo navijati za kolege i ići na više sportova. Samo što više da smo bolji.“

Da se kvota naših olimpijaca još malo popravi pobrinuli su se rukometaši pobjedom protiv Njemačke, pa će sada i oni baš kao Nikola i njegov trener Domagoj Zajec imati slatke brige kako što prije osmisliti i pripremiti novi ciklus priprema, ovaj put za olimpijska odličja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider