Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NOVO ZLATO ZA IKONU

Nikola Karabatić neupitno je najveći, ovo što je on osvojio teško će itko ikad ponoviti

Još jedno zlato u svoju ogromnu riznicu trofeja upisao je Nikola Karabatić.

Nikola Karabatić (Foto: Afp)

Najbolji rukometaš u povijesti rođen je 11. travnja 1984. godine u Nišu. Taj mu status uistinu rijetko tko nekim realnim i pravim argumentima može opovrgnuti.

Nikola Karabatić na Europskom prvenstvu u Njemačkoj još je jednom potvrdio svoju veličinu. S gotovo navršenih 40 godina imao je petu najveću minutažu u cijeloj francuskoj momčadi, a gotovo se uvijek nalazio na parketu kad je bilo najvažnije.

I dalje na terenu kad je najvažnije

Efikasnost mu ovog puta nije bila na visokom nivou, postigao je 16 pogodaka iz čak 64 udarca, što je tek 25 posto, no bio je pribran kad je bilo najvažnije i svakako je velikim dijelom zaslužan za novu titulu svoje reprezentacije.

Karabatiću je ovo bilo četvrto europsko reprezentativno zlato, čime je postao rekorder po tom uspjehu, a potrebno je nešto vremena da bi se na papir stavilo sve što je u dresu Tricolora osvojio.

Uvjerljivo najtrofejniji u povijesti

Redom ovako: tri olimpijska zlata i jedno srebro, četiri svjetska zlata, jedno srebro i dvije bronce, iako mu se može pisati i treće, ono 2003. godine kad nije zaigrao niti minute, ali je bio u kadru, te četiri europska zlata i dvije bronce. 

Ukupno je s reprezentacijom otišao na 25 velikih natjecanja. Sedam puta našao se u all star momčadi, jednoj je bio najbolji strijelac, a čak četiri puta najbolji igrač turnira. Tek sedam puta vratio se bez medalje.

Da bi sve to bilo impresivnije, moramo reći da od 2002. godine do danas samo jednom nije osvojio klupsku ligašku titulu. Bilo je to u sezoni 2012./2013., kad je u zimi zbog neslaganja napustio Montpellier te završio sezonu u Pays D'aixu. 

Još uvijek lovi Ligu prvaka i četvrto OI zlato

Dakle, s četiri različita kluba, Montpellierom, Kielom, Barcelonom i PSG-om, uzeo je baš svaku ligašku titulu, pa ih tamo ima ukupno 22, uz tri Lige prvaka, još tri nastupa u finalu te velik broj nacionalnih kupova.

Ali još nije gotov. Još uvijek se nada uzeti toliko željenu ligu prvaka s PSG-om, a karijeru će završiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Još jednom sa zlatom oko vrata? Nitko se ne bi začudio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider