Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
neizvjesnost

Nikad luđa bitka za rukometnog prvaka Hrvatske: Oba kluba vjeruju u naslov

Prva utakmica Nexea i Zagreba igra se 29. svibnja, na dan finala Lige prvaka.

Ivica Obrvan (Foto: GOL.hr)

Odluka o prekidu rukometnog prvenstva prije nešto više od mjesec dana gol expired Fury i Joshua konačno dogovorili datum borbe za ujedinjenje naslova u teškoj kategoriji divider izazvala je dosta bure. Ipak, rukometna Premijer liga jučer je nastavljena. I to dva tjedna ranije nego što je HRS prvotno odlučio na svojoj sjednici. Zagreb i Nexe ušli su tako u nikad zanimljiviju borbu za naslov prvaka.

Tenzije su se smirile, a rukometno prvenstvo nastavilo. Očekivanim pobjedama.. PPD Zagreba koji je bio uvjerljiv u Varaždinu, te Nexea koji je slavio kod Poreča.

gol expired Navijači Uniteda probušili gume na autobusu Liverpoola, ali jako su se zeznuli divider

Prvo kolo igralo se prije nego što je Premijer liga prekinuta pa sada poslije dva odigrana kola Zagreb i Nexe predvode ljestvicu, kao jedini s maksimalna četiri boda.

Da će ovo biti jedno od najnapetijih prvenstava priznaju i iz redova vječnog prvaka...

"Od samostalnosti hrvatske lige, nekoliko prvih godina kada je Metković opasno zaprijetio i tih čuvenih utakmica kojih se možemo svi prisjetiti, i duge, duge nakon toga dominacije Zagreba... Ovo će sasvim sigurno biti najzanimljivije hrvatsko prvenstvo'', kaže Ivica Obrvan.

Jer Nexe s financijskom stabilnosti i sustavnim radom djeluje ozbiljnije nego ikad. Pokazala je to i europska sezona, gdje je Našičanima na kraj stao tek njemački Lowen, i to uz puno muke...

"Stvarno imamo jako lijepu sezonu, prije svega u toj Europi iza nas. Pokazali smo da možemo i protiv jednog bundesligaša iz vrha ljestvice igrati ravnopravno...'', kaže Halil Jaganjac.

Zagreb u Ligi prvaka nije bio ni približno ravnopravan, doživio je 14 poraza u 14 utakmica, tijekom cijele sezone mučio se s igračkim kadrom, a u posljednje vrijeme i koronavirusom...

"Jedna mlada ekipa, ajmo reći dosta igrača je došlo novih, i s koronom i sa svime što je bilo tu možda se nismo mogli posložiti kako je trebalo... Ali sad tek nažalost, dolazi malo kasnije, ali dobro, bolje ikad nego nikad'', dodaje Matanović.

Dvije međusobne utakmice bit će gotovo sigurno presudne u utrci za naslov. Prva je na rasporedu 29. svibnja u Našicama.

"Nemamo apsolutno nikakvog straha, pokušavam takvo razmišljanje i vjerujem da uspijevam prenijeti prema našim igračima. Fokusirani smo isključivo na sebe...", kaže Obrvan.

"Igrat ćemo maksimalno, cijela naša ekipa, tko bude dostupan u tom trenutku. Taj dan tko bude imao bolji dan, koji golmani budu raspoloženiji, čiji igrači budu raspoloženiji, mislim da će odnijeti pobjedu...", za kraj dodaje Jaganjac.

A pobjeda u tom susretu mogla bi značiti jednu ruku na peharu za prvaka. Koji će Zagreb ili Nexe podignuti u Kutiji Šibica 16. lipnja, kada se sastaju i u posljednjem kolu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider