Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
izjednačili rekord, pa "kihnuli"

Columbus kreirao prvoklasnu senzaciju u NHL-u: Pomeli najbolju momčad lige!

Iako su u regularnom dijelu sezone bili najbolja momčad i poravnali rekord star 23 godine, hokejaši Tampa Baya brzo su završili svoj put u doigravanju.

Detalj s utakmice Columbus - Tampa Bay (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hokejaši Columbus Blue Jacketsa po prvi su put u klupskoj povijesti prošli prvi krug doigravanja u NHL ligi i to tako što s 4-0 u pobjedama "pomeli" najbolju momčad ligaškog dijela sezone Tampa Bay Lightning! U četvrtom susretu igranom u Columbusu Blue Jacketsi su slavili s konačnih 7-3.

No, do pobjede Blue Jacketsi nisu niti izbliza došli lako kao što bi konačni rezultat sugerirao jer je do dvije minute prije kraja rezultat bio samo 4-3, a zatim su domaći tri puta pogodili praznu mrežu gostiju koji su u nastojanju da dođu do izjednačenja povukli vratara s leda.

Columbus Blue Jacketsi osnovani su 2000. godine i ovo im je peti put u klupskoj povijesti kako su izborili doigravanje, a treća sezona zaredom kako nastupaju u posezoni, ali po prvi su put uspjeli otići dalje od prvoga kruga. Time više nema momčadi u NHL-u koje nisu ostvarile barem jednu pobjedu u seriji u doigravanju.

U drugom krugu Columbus će igrati protiv pobjednika serije između Boston Bruinsa i Toronto Maple Leafsa u kojoj trenutačno Toronto vodi sa 2-1.

Tampa je sa 62 pobjede u ligaškom dijelu sezone izjednačila 23 godine star rekord Detroit Red Wingsa, sa 128 bodova je uvjerljivo osvojila Presidents' Trophy, no u doigravanju je u potpunosti zakazala.

U utorak su sa 4-0 u pobjedama prolazak u drugi krug doigravanja na Istoku izborili i New York Islandersi i to protiv prvaka iz 2016. i 2017. godine Pittsburgh Penguinsa. U sjajnoj atmosferi u Nassau Coliseumu Islandersi su u četvrtoj utakmici slavili sa 3-1 iako su Pensi postigli prvi pogodak.

Nakon samo 35 sekundi igre Jake Guentzel (0:35) je iskoristio dodavanje Sidneya Crosbyja, koji je tako upisao svoj jedini bod u ovogodišnjem doigravanju, no minutu i pol potom Jordan Eberle (2:09) uspio je poravnati da bi Brock Nelson (18:06) pred kraj prve trećine uspio pospremiti jedan odbijanac iza leđa Matta Murraya za prednost domaćih. Robin Lehner je sa 32 obrane čuvao minimalnu prednost Islandersa sve dok Josh Bailey (59:22) nije u posljednjoj minuti nakon osvojenog bulija u vlastitoj trećini pogodio prazna vrata gostiju za konačnih 3-1.

Islandersi će u drugom krugu igrati protiv pobjednika serije između branitelja naslova Washington Capitalsa i Carolina Hurricanesa u kojoj je trenutačno 2-1 za Capitalse.

Prošlogodišnji finalisti Vegas Golden Knightsi stigli su nadomak prolaska u drugi krug doigravanja i u svojoj drugoj sezoni povevši sa 3-1 u pobjedama protiv San Jose Sharksa. U četvrtoj utakmici igranoj u Las Vegasu domaći su slavili sa 5-0, a junaci pobjede bili su vratar Marc-Andre Fleury koji je sa 28 obrana upisao svoj 15. "shutout" u doigravanju u karijeri i napadač Max Pacioretty s po dva gola i asistencije. 

Prednost domaćeg leda čini se kao nedostatak u seriji između Saint Louis Bluesa i Winnipeg Jetsa jer su i u četvrtoj utakmici pobijedili gosti. Jetsi su 2-1 pobjedom u produžetku u Saint Louisu uspjeli poravnati omjer u pobjedama na 2-2. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider