Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
navodno ih nije lijepo vidjeti

Revolucija u NFL-u: U izradi je kaciga koja će štititi igrače od koronavirusa

Nove kacige s maskama za zaštitu od zaraze koronavirusom mogle bi biti u funkciji vrlo skoro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

National Football League (NFL) razvija kacige za zaštitu igrača od koronavirusa, objavili su čelnici lige. NFL želi napraviti kacige koje će igračima pružiti jednaku zaštitu kao i kirurška maska jer sadašnja oprema ne pokriva nos i usta.

Bi li Niko Kovač bio uspješan na klupi Borussije?

Nova zaštita uključivala bi materijal N95 koji može filtrirati onečišćenja poput prašine, magle i isparavanja. Navodno je rad na maskama za lice unutar kaciga dovoljno daleko odmaknuo pa će vjerojatno postojati preporuka da ih se koristi kada krene predsezona u kolovozu.

"Predložio sam da razmotrimo nove načine kako nositi kacige s maskama za lice kako bi spriječili širenje virusa", rekao je direktor medicinske službe Udruge igrača NFL-a Thom Mayer u podcastu s Adamom Schefferom.

gol expired Ognjen Vukojević nije kriv: Odbačena kaznena prijava za obiteljsko nasilje divider

Dodao je kako ligaški inženjeri i tvrtka za sportsku opremu Oakley već testiraju modele.

"Već imamo neke prototipe. Neki od njih, kad ih prvi put pogledate, pomislite "ne, ne" jer niste navikli to vidjeti. Jednostavno, niste ih navikli vidjeti. Međutim, moraju biti udobni za igrače i moraju biti sigurni."

NFL liga bi trebala započeti predsezonom u kolovozu, ali nije donesena odluka hoće li navijači biti dozvoljeni na stadionima.

gol expired Mike Tyson "poražen" u svom povratku u ring: Izazvao je kaos, no nakon neočekivanog kiksa svi mu se smiju divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider