Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dramatičan obrat

Ludnica u NFL-u: Iznenađenje izborilo Super Bowl u Los Angelesu

Los Angeles Rams i Cincinnati Bengals igrat će u Super Bowlu, tradicionalnom finalu sjevernoameričke nogometne lige NFL, za 14 dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad iz Cincinnatija iznenađujuće je u nedjelju u finalu Američke konferencije nakon produžetaka pobijedila Kansas City Chiefse sa 27:24 i spriječila favorizirani Kansas da treći puta nastupi u finalu.

Los Angeles Ramsi su u finalu Nacionalne konferencije pobijedili San Francisco 49erse sa 20:17.

Los Angeles je u utakmici gubio 7:17. U vodstvo su Ramsi došli tek nešto manje od dvije minute prije kraja. Najprije je Cooper Kupp postigao polaganje, svoje drugo na utakmici, a potom je Matt Gay s dva field gola donio pobjedu Ramsima.

Kansas City je svoja prva tri napada završio polaganjima i vodili su 21:3 u drugoj četvrtini, međutim ispustili su pobjedu. Bengalsi su se sjajnom igrom u drugom poluvremenu vratili u utakmicu i preokrenuli rezultat na 24:21.

Zahvaljujući golu iz terena Harrisona Butkera, Chiefs su izborili produžetak. No, suparnici su presjekli loptu Patricku Mahomesu, a Evan McPherson postigao je odlučujuće poene field golom sa 31 jardi za iznenađenje i nastup u finalu 13. veljače.

Los Angeles je posljednji put igrao u finalu 2019. godine, kada su poraženi od New England Patriotsa. Ramsi su svoj jedini naslov osvojili 2000. godine kada su sa 23:16 svladali Tennessee Titanse.

Cincinnati Bengalsi još nemaju naslov, a zadnji put su igrali u Super Bowlu prije 33 godine, a kao i 1982. izgubili su od San Francisca.

Slično prošlogodišnjim Tampa Bay Buccaneersima, Los Angeles će imati priliku osvojiti Super Bowl na domaćem stadionu za 14 dana.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider