Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
HRABRO U LISABON

Nexe ostao bez domaćinstva Final Foura, a u polufinalu ih čeka najteži protivnik

Rukometaša Nexea nikako ne mogu biti zadovoljni odlukom EHF-a, ali i samim ždrijebom polufinala Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su se nadali kako bi lov na europski trofej mogli odraditi u zagrebačkoj Areni, rukometaši našičkog Nexea po isti će morati put Lisabona, budući da je upravo glavni grad Portugala određen kao domaćin završnice EHF Europske lige.

Klub domaćin u Lisabonu bit će Benfica, koja može biti zadovoljna i ždrijebom polufinala, budući da su spojeni s poljskom Wilsom Plock. Izbjegli su tako branitelja prošlosezonske titule i najveće ovogodišnje iznenađenje svjetskog rukometa, Magdeburga.

Magdeburg će tako biti protivnik hrvatskog predstavnika, koji je hrabro izborio polufinale te tako postao treći hrvatski klub koji je dogurao do te faze ovog natjecanja. U sezoni 1994./95. to je napravio Zadar Gortan, dok je Metković Jambo isti 2000. godine osvojio, a godinu kasnije je poražen u finalu. Bolji od njih bio je tada upravo Magdeburg.

Nijemci će ove sezone isto natjecanje pokušati osvojiti peti put, čime bik postali rekorderi po tom postignuću.

Magdeburg kroči prema tituli u najjačoj ligi svijeta

Inače je riječ o momčadi koja suprotno svim prognozama ove sezone kroči prema tituli u njemačkoj Bundesligi. Trenutno imaju dva boda više od Kiela, ali i dvije utakmice manje. Magdeburg ih do kraja ima odigrati još sedam, ali gotovo sve najteže ispite već su apsolvirali.

Glavni igrač inače im je Omar Ingi Magnusson, nova zvijezda islandskog rukometa, dok je zanimljivo kako u ostatku momčadi nemaju pravih zvijezda. Tu su od poznatijih imena tek Christian O'Sullivan, koji je već ikona ovog kluba i nizozemski bombarder Kay Smits, no on u većini slučajeva djeluje kao zamjena za Magnussona.

Polufinalni susreti igraju se 28. svibnja, a finale dan kasnije. Točni termini bit će objavljeni naknadno.

Finale će se odigrati u Altice dvorani, koja prima 12500 gledatelja. Riječ je o domu jednog od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog rukometa, dvorani gdje je savladana Njemačka u finalu Svjetskog prvenstva 2003. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider