Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
veliki uspjeh

Nexe izbacio Bidasou i ušao u skupinu Europske lige

Grupna faza novoformiranog natjecanja započet će 20. listopada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši našićkog Nexea pobijedili su španjolsku Bidasou Irun sa 29-24 (13-11) u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za EHF Europsku ligu odigranoj u utorak u Našicama te tako nadoknadili zaostatak od tri pogotka (27-30) iz prvog dvoboja.

Našićane je do velike pobjede predvodio hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac sa sedam pogodaka, pet je postigao Mateo Rodin, a po četiri Tomi Vozab, Mrin Jelinić i Gianfranco Pribetić. Po dvaput su mrežu zatresli Janko Kević i Aleksandar Bakić, a jednom Fran Mileta. Ključnima za pobjedu pokazale su se i obrane vratara Mihaila Radovanovića u završnici dvoboja.

gol expired Rumunjski trećeligaš dobio novi stadion od 100 milijuna eura: Izgleda sjajno divider

Najbolji strijelac Bidasoe je sa sedam golova bio Kauldi Odrizola.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 6-1 u sedmoj minuti. No, već do 21. minute je Nexe uspio preokrenuti rezultat i doći do prvog vodstva (9-8). Prvi put su Našićani željena četiri pogotka prednosti za plasman dalje imali u 35. minuti (16-12).

Gosti su ponovno zaprijetili u 50. minuti, kad su došli do izjednačenja na 22-22. U posljednju minutu se ušlo s prednošću Nexea 27-24, a prolaz u grupnu fazu ovog natjecanja donijeli su Rodin i Jelinić za konačnih 29-24.

Grupna faza novoformiranog natjecanja započet će 20. listopada, a u svakoj od četiri skupine natjecat će se po šest klubova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider