Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
što je ovo bilo?

Neviđena ludnica u NHL-u: O ovoj seriji i završnici odlučujuće utakmice pričat će se godinama

U San Joseu odigrala se jedna od najluđih završnica serije koju je NHL vidio u ovom stoljeću.

Slavlje San Jose Sharksa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hokejaši San Josea kompletirali su epski preokret te trećom uzastopnom pobjedom (4:3) u seriji protiv Vegas Golden Nightsa prošli u drugi krug doigravanja za Stanley Cup. Sharksi su u sedmoj utakmici pred svojim navijačima slavili s 5:4 u produžetku, iako su gosti do 50. minute vodili s 3:0!

Golovima Williama Karlssona (11), Codyja Eakina (30) i Maxa Paciorettyyja (44) gosti su došli do velike prednosti, a početak velikog preokreta bilo je Eakinovo petominutno isključenje zbog naleta palicom na Joea Pavelskog, koji je pri padu udario ramenom u glavom o ledenu površini i na trenutak ostao bez svijesti.

Pavelski je uz pomoć liječničkog osoblja napustio led, a Eakin je isključen do kraja utakmice, s pravom zamjene nakon petominutnog isključenja.

Samo sedam sekundi nakon incidenta Logan Couture postigao je prvi od četiri pogotka koje su Sharksi zabili s igračem više na ledu. Slijedili su golovi Tomaša Hertla (51), pa još jedan Couturea (53) te na kraju serije Kevina Labanca (54) za vodstvo San Josea 4:3.

Jonathan Marchessault 47 sekundi prije isteka 60. minute izjednačio je na 4:4 i poslao utakmicu u produžetak. Golden Knights su i šestu utakmicu, tada pred svojim navijačima, izgubili u dodanom vremenu, kad je Tomašu Hertlu trebalo više od 31 minute igre za pobjednički pogodak. Sharksi su ovaj put uspjeli zabiti nakon 18:19 minuta, a strijelac za plasman u drugi krug bio je Barclay Goodrow.

San Jose će u drugom krugu igrati protiv Colorada koji je s 4:1 izbacio Calgary, momčad s najboljim učinkom u Zapadnoj konferenciji u osnovnom dijelu sezone.

Manje dramatična bila je sedma utakmica Bostona i Toronta u TD Gardenu, gdje su Bruinsi pred svojim navijačima svladali Maple Leafse s 5:1. Strijelci za Boston bili su Joakim Nordstrom (15), Marcus Johansson (18), Sean Kuraly (43), Charlie Coyle (58) i Patrice Bergeron (60), dok je jedini gol za goste postigao John Tavares (24).

Boston će u drugom krugu igrati Columbusa koji je s 4:0 u prvom krugu ''pomeo'' najbolju momčad osnovnog dijela sezone Tampa Bay Lightning.

U noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu (1:30 sati) aktualni prvaci Washington Capitalsi ugostit će Carolina Hurricanese u posljednjoj utakmici prvog kruga. Pobjednik tog dvoboja u drugom će krugu igrati protiv New York Islandersa.

NHL doigravanje - 1. krug

ISTOČNA KONFERENCIJA
Boston - Toronto 5-1
(Boston je sa 4-3 prošao u konferencijsko polufinale)

ZAPADNA KONFERENCIJA
San Jose - Las Vegas 5-4 (produžetak)
(San Jose je sa 4-3 prošao u konferencijsko polufinale)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider