Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pikado Masters

Nesuđeni svećenik pokorio elitu: 'Divio sam im se kao Messiju i Ronaldu!'

Boris Krčmar okitio se maksimalnim trima medaljama, dok je među djevojkama vodstvo u ukupnom poretku Mastersa učvrstila Splićanka Đurđica Delić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nesuđeni svećenik Anđelko Fofić iz zagrebačkih Sesveta senzacionalno je slavio na drugom ovosezonskom Mastersu Hrvatskog pikado saveza koji je proteklog vikenda održan u Donjoj Pušći. Iako ovaj diplomirani teolog pikado ozbiljno igra tek nepunih godinu dana, bio je prvo ime Mastersa na kojemu se okupilo više od 200 pikadista iz cijele Hrvatske.

Slavio je u elitnoj disciplini 501 DO pobijedivši u finalu Vladimira Lešića, standardnog člana hrvatske reprezentacije i jednog od naših najboljih pikadista. Uz to je u prvoj disciplini dana, cricketu, zaustavljen tek u finalu, a zaustavio ga je Boris Krčmar, aktualni dvostruki svjetski i europski prvak u elektroničkom pikadu, kojega je čak i pobijedio u prvom međusobnom ogledu. U posljednjoj disciplini dana, parovima, Fofić je udružio snage s Krčmarom i ovaj je dvojac uvjerljivo osvojio prvo mjesto.

"Bez riječi sam, ne znam kako bih ovo opisao. Do jučer sam te igrače gledao poput klinaca koji se dive Messiju, Ronaldu ili Rooneyju i maštaju o tome da i oni jednog dana dosegnu tu razinu, a danas sam bio ne samo ravnopravan s njima nego sam ih pobijedio", rekao je Fofić, vjeroučitelj u OŠ Sesvetska sela u Sesvetama.

Boris Krčmar također se okitio maksimalnim trima medaljama, dok je među djevojkama vodstvo u ukupnom poretku Mastersa učvrstila Splićanka Đurđica Delić koja je u finalu 501 MO pobijedila Nevenku Šalat Franičević. Delić je medalju osvojila i u cricketu, ali "tek" brončanu jer ju je dva puta zaustavila najveća suparnica i kasnije pobjednica Riječanka Vlasta Stankić.

OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE, 501 MO: 1. Đurđica Delić, 2. Nevenka Šalat Franičević, 3. Martina Maglica;
CRICKET: 1. Vlasta Stankić, 2. Andrea Pahor, 3. Đurđica Delić.

SENIORI, 1. KATEGORIJA 501 DO: 1. Anđelko Fofić, 2. Vladimir Lešić, 3. Boris
Krčmar; 2. KAT. 501 MO: 1. Hrvoje Ledinski, 2. Anto Perković, 3. Dubravko Majstorović;
3. KAT. 501 SO: 1. Miro Buha, 2. Dario Pekić, 3. Darko Balentović; CRICKET: 1. Boris
Krčmar, 2. Anđelko Fofić, 3. Vladimir Lešić.

SENIORI/KE PAROVI, 501 MO: 1. Anđelko Fofić & Boris Krčmar, 2. Zdravko Antunović
& Zoran Keser, 3. Denis Zukić & Nenad Petrović.

JUNIORI, U-15, 501 SO: 1. Josip Šojat, 2. Mateo Vujić, 3. Marko Kovačević; U-18, 501
SO: 1. Matija Gazibara, 2. Antonio Polović, 3. David Badurina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider