Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sve je nejasno

Nedavno šokirao javnost fotografijom noge, najbolja na svijetu tješi ga u krevetu, ali nema dobrih vijesti

Kilde je pri padu zadobio duboku posjekotinu na potkoljenici.

Galerija Aleksander Aamodt Kilde i Mikaela Shiffrin Aleksander Aamodt Kilde Alexander Aamodt Kilde i Mikaela Shiffrin +2 Aleksander Aamodt Kilde i Mikaela Shiffrin

Norveški skijaški reprezentativac Aleksander Aamodt Kilde, koji je prije tri tjedna teško ozlijeđen pri padu neposredno prije cilja spusta u švicarskom Wengenu, izjavio je u četvrtak da nije poznato kad će se ponovno moći natjecati i hoće li biti u stanju ponovno skijati na najvišoj razini.

"Situacija u vezi s mojom ozljedom je nejasna. Uvjeren sam da ću se oporaviti, pitanje je samo koliko će mi vremena za to biti potrebno", rekao je sjajni 31-godišnji norveški skijaš u četvrtak tijekom konferencije za medije održane virtualnim putem.

"Prerano je još za reći hoću li se uspjeti vratiti skijanju na istoj razini kao prije i ponovno pobjeđivati. Naravno, želim se vratiti onome što volim raditi", dodao je ukupni pobjednik Svjetskog kupa iz 2020.

Kilde je pri padu, koji mu se dogodio na posljednjem zavoju prije cilja spusta u Wengenu, velikom brzinom uletio u zaštitnu ogradu i pritom zadobio duboku posjekotinu na potkoljenici te iščašio rame.

Trenutačno se nalazi na oporavku u Innsbrucku u društvu svoje partnerice, najbolje svjetske skijašice Mikaele Shiffrin, koja se također oporavlja od ozljede lijevog koljena, koju je zadobila prije tjedan dana pri padu na spustu u talijanskoj Cortini d'Ampezzo.

No, za razliku od Kildea, 28-godišnja Amerikanka bi se mogla uskoro ponovno natjecati u Svjetskom kupu, možda već 10. i 11. veljače, kad su na skijalištu Soldeu u Andori na rasporedu veleslalom i slalom.

Alexander Aamodt Kilde i Mikaela Shiffrin UZNEMIRUJUĆE Je li ovo najružnija ozljeda koju ste vidjeli? Najbolji spustaš svijeta objavio fotografiju divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider