Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Teška nezgoda

Ivica Kostelić doživio neugodnu nesreću: "Udario je svom silinom u nas, probio je ogradu, naš prozor..."

Najbolji hrvatski skijaš nije odustao od sportskih avantura, trenutno nastupa na jedriličarskoj regati.

Ivica Kostelić (Foto: In Magazin)

Iako je napustio vrhunsko skijanje, Ivica Kostelić ne odustaje od novih sportskih avantura.

Najbolji hrvatski skijaš nastupio je na 49. izdanju prestižne jedriličarske regate Rolex Fastnet Race koja je, nažalost, za njega vrlo brzo okončana.

Kao dio prestižne regate, Ivica se natjecao u klasi 40, a pri jakom vjetru jedna se jedrilica zabila u njegovu, čime je prouzročena velika šteta. Zbog toga nije mogao nastaviti utrku te je bio prisiljen odustati.

O nesretnom događaju oglasio se na svom Instagram profilu, gdje je u detalje opisao nesreću. Srećom, Ivica se izvukao bez ozljeda.

"Pokušali smo ih izbjeći, ali..."

"Trebao sam malo vremena da se smirim poslije današnjeg događaja koji me je iznenada zabljesnuo i ostavio još neznane posljedice", započeo je Ivica pa nastavio.

"Start je bio vrlo stresan s jakim vjetrom i udarima do 30 čvorova, s velikim brojem brodova. Naša jedrilica startala je u istoj skupini s velikim Imocama. Ti brodovi od 60 stopa su znatno brži od nas što je dodatno kompliciralo situaciju na startu i poslije njega".

Iako su dobro startali, Kostelić otkriva kako im je drugi brod oduzeo prednost i udario ravno u njih.

gol expired Sve što niste znali o Lionelu Messiju: Što jede, kako trenira, koju glazbu obožava i otkud vuče korijene? divider

"Startali smo dobro, s prve linije i polagano se probijali prema izlasku iz Solenta jedreći uz vjetar na desnim uzdama kada nam je brod Class 40 na lijevim uzdama oduzeo prednost prolaska. Pokušali smo ga izbjeći u zadnji čas, ali je sasvim neočekivano okrenuo svoj pramac ravno u nas (umjesto da okrene u vjetar) i udario nas svom silinom u lijevi bok", kazao je Ivica pa otkrio koliki su razmjeri štete ja brodu.

"Njihov baštun je pokosio našu ogradu, probio naš prozor i zatim puknuo, a pramac broda udario je u naš lijevi bok, prouzročivši veliku štetu zbog koje smo se morali povući iz regate".

Tek će biti poznati razmjeri štete

Međutim, pravi razmjeri štete bit će poznati nakon povratka u bazu, gdje će se sprovesti profesionalna procjena.

"Poslije povratka u Cowes, pregledali smo vidljivu štetu. Osim ograde i prozora, na boku je otvoreno oštećenje trupa na vanjskom sloju vodenog balasta. Koliko je ozbiljno ovo oštećenje ćemo znati kada se u utorak vratimo natrag u našu bazu Port Chantereyne i obavimo profesionalnu procjenu".

gol expired Pjanićeva plaća pokazuje u kakvom je rasulu Barcelona. Grije klupu i zarađuje nevjerojatan novac divider

Kostelić je bio jako ljutit na posadu broda, za koju kaže, da nisu poštovali ni pravila ni pomorske običaje, a kamoli sportsko ponašanje.

"Brod koji je odgovoran za ovu nesreću, nije poštovao ni pravila ni pomorske običaje ni sportsko ponašanje nego je nastavio bez zaustavljanja i bez bilo kakvog kontakta s nama".

Ivica se prisjetio obitelji i svog oca

Na kraju, Kostelić nije siguran hoće li uopće moći završiti sezonu.

"Ja sam spajam kraj s krajem već nekoliko sezona i guram, oslanjajući se na povremeni entuzijazam svojih prijatelja i managera, koji uz najbolju volju mogu tek djelomice shvatiti o čemu se radi. Dok sam bio bliže kući, entuzijazam je još i mogao pokretati projekt; daleko od doma sve je teže, a sadašnja situacija mi otkriva svu težinu mog položaja", zaključio je.

"Nedostaje mi moja obitelj koja je bila temelj i ishodište mojih sportskih uspjeha. Vjerujem da je čovjek najjači kad je sam, ali nije uvijek tako. Sada se još više divim svome ocu, kako li se osjećao kada je vodio pothvat bez premca, bez pomoći, sam i samouvjeren? Kakva je to divovska snaga", napisao je Ivica za svog oca Antu Kostelića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider