Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nepoznati detalji

Sve što niste znali o Lionelu Messiju: Što jede, kako trenira, koju glazbu obožava i otkud vuče korijene?

Argentinski čarobnjak napustio je katalonski klub nakon više od dvadeset godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinski čarobnjak Lionel Messi napustio je Barcelonu nakon 21 godine.

Održao je emotivnu konferenciju za medije na kojoj se oprostio od ponosa Katalonije, suze nije mogao zadržati, a otkrio je da žali samo radi jedne stvari.

"Smanjio sam plaću i produžio ugovor, ali to nije bilo dovoljno. Ako sam već morao otići, htio sam da se to dogodi pred punim tribinama. Sve bih učinio za te ljude", rekao je Messi.

Iako su o njegovim postignućima ispisane stranice, malo se toga zna o prehrani i treningu Messija, kao i njegovom talijanskom podrijetlu, piše talijanska La Gazzetta dello Sport.

Smanjio je unos šećera i mesa

Talijanski nutricionist Giuliano Poser promijenio je prehranu argentinskog nogometaša. Predložio mu je pet ključnih prehrambenih namrinica: vodu, maslinovo ulje, žitarice, svježe voće i svježe povrće.

"Količina mesa koju konzumiraju Argentinci je prevelika. To je teško probavljiva hrana, a radi toga pati probava"; rekao je Poser pa otkrio što Messi najviše voli jesti.

gol expired Pjanićeva plaća pokazuje u kakvom je rasulu Barcelona. Grije klupu i zarađuje nevjerojatan novac divider

"Njegovi omiljeni recepti su pržena piletina s povrćem i kotleti na milanski način".

Zbog problema s probavom i povraćanjem, Messi se prije nekoliko godina u potpunosti prebacio na vegetarijansku prehranu.

Posebnu pozornost posvećuje brzini i agilnosti

Kako bi ostao na svjetskoj razini, Messi vodi brigu o svakom dijelu svog treninga. Da bi zadržao brzinu i agilnost, posebnu pozornost posvećuje iskoracima, istezanju i preskakanju prepreka.

Na kraju svake vježbe, Messi trči od pet do deset minuta i pije jako puno vode.

Malo je poznato da Messi ima talijanske korijene. Roditelji njegovog oca su Talijani, a prije odlaska u Argentinu živjeli su u gradiću Montefanu, u talijanskoj pokrajini Macerata.

gol expired Barcelona bez Lionela Messija razbila Juventus: Navijači skandirali njegovo ime cijelu utakmicu divider

Kada je imao devet godina, upravitelj jedne tvrke predložio mu je zanimljivu okladu. Za svaki stoti dribling, dobit će sladoled. Tako je na kraju zaradio čak deset sladoleda.

Nakon što postigne pogodak, Messi često puta pogleda u nebo, ali ne kako bi zahvalio Bogu, već kako bi pogodak posvetio svojoj baki Celiji koja je umrla 1998. godine.

Inače, Messi je veliki obožavatelj "cumbije", popularne glazbe iz Južne Amerike, a osim toga obožava i talijanskog pjevača Erosa Ramazzotija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider